söndag 23 februari 2014

Köpt Protector Forsikring

Hade lite likvider liggandes kvar på ISKn efter köpet av Bonheur. Dessa slantar sattes i arbete då jag ökade lite i Protector Forsikring. Priset blev 26,50 NOK plus courtage.
Sedan mitt första köp i bolaget har kursen rusat och stigit med cirka 60%. Jag tror ändå att det är en rimlig värdering och hoppas att bolaget fortsätter att växa och prestera bra siffror. Kan mycket väl tänka mig att öka ytterligare i bolaget men först får vi se vad som finns i lönekuvert på tisdag. Lite sjukdom under januari gör ju att det drar ner lite, men med lite tur kommer jourersättning och bonusen för 2013, så jag håller tummarna för en lite bättre lön än normalt.

tisdag 18 februari 2014

Köpt Bonheur

Som rubriken lyder köpte jag en relativt stor position i Bonheur under slutet av förra veckan. Har tittat mycket på bolaget sedan lundaluppen började skriva om bolaget. Efter lite funderingar så valde jag att köpa in mig. Vill ni läsa mer om bolaget och inte läser lundaluppens blogg så föreslår jag att ni går in där och läser.
Priset var på mellan 118,5 och 119 NOK per aktie plus courtage vilket känns rimligt. Ska bli spännande att läsa kommande rapport. Behåller de utdelningen så blir det en direktavkastning på över 5,5%.

Har fortfarande lite likvider och planerar att föra över ytterligare lite till ISKn så fort jag bestämt mig för vad jag ska inhandla.

fredag 14 februari 2014

Sålt Kungsleden

Som rubriken lyder så har jag sålt mitt innehav i Kungsleden. Det var ett av mina allra första inköp och länge ett av de största bolagen i portföljen. Har många gånger funderat på hur jag ska göra med bolaget mycket beroende på deras oenighet med skatteverket vilket har drabbat bolaget hårt.

Nu när rapporten släpptes och man inte räknar med att skattetvisterna ska vara lösta helt och hållet innan 2015 är över samtidigt som utdelningen fortsätter att vara svag så valde jag att hoppa av. Det finns helt enkelt andra fastighetsbolag som intresserar mig mer och det kan mycket väl bli så att det investeras i ett sådant i framtiden.

Kungsleden köptes för 41,86 SEK per aktie i början av maj 2012. Och nu i mitten av februari 2014 såldes bolaget för 50,74 SEK. Så en helt okej uppgång, utöver det så mottog jag en utdelning på 1 SEK per aktie under 2013 vilket innebär att den totala avkastningen på investeringen från maj 2012 till februari 2014 blir 23,6%.

Som jag har skrivit flera gånger nu tycker jag fortsatt det är svårt att hitta attraktiva bolag. Bonheur ligger fortfarande nära tillhands och det kan mycket väl bli ett inköp där, eller så köper jag någon räntefond så får pengarna ligga där och tugga tills börsen trillar neråt lite.

tisdag 4 februari 2014

Månadsrapport Januari, 2014

Förra året så jämförde jag mig med index och hade som mål att slå det. Under detta året har jag bestämt mig för att inte jämföra mig med något alls utan bara satsa på att få ett så bra utfall som möjligt. I diagrammet ovan är fortfarande en linje för OMX Stockholm PI med och det beror på att jag inte riktigt fattat om det går att ta bort jämförelse index när man skapar diagrammet.

Under januari månad steg portföljens värde med 1,72% och självklart var det mycket tack vare Protector Forsikring som gått mycket starkt under månaden. I portföljen har det inte blivit några förändringar även om det var nära att jag ökade i Protector Forsikring, jag har också blivit lite sugen på Bonheur efter att lundaluppen började skriva om bolaget men ännu så länge har det inte blivit något inköp. En annan aktie som jag är sugen på finns på den finska börsen och det är Kone som dragit mitt intresse till sig, skulle gärna se att bolaget sjönk lite till.
Annars är just nu ögonen fixerad vid den norska börsen som jag tycker har en bättre värdering än många andra men tyvärr har jag lite svårt att hitta något bolag jag fastnar för utöver Bonheur men jakten fortsätter. Har ni några tips så hojta gärna till.

Avslutningsvis så kan jag meddela att månadens enda utdelning kom från Prospect Captial Corp.

söndag 2 februari 2014

Hur mycket av lönen blev kvar i Januari?

Som ni ser i diagrammet så sparade vi inte riktigt lika mycket som snittet för 2013 men ändå en ansenlig summa av våra löner. Inkomsterna har legat strax över vad vi får ut när bara grundlönen kommer då det inte var något extra jobb i större utsträckning under december månad. Det som återstod av lönen när alla utgifter var betalad var 29,02%.

Som ni ser har jag lekt lite mer i Excel så här är ett diagram som visar var våra pengar har gått till under januari månad. Är kanske inte världens bästa kategorier men ger åtminstone en uppfattning om var pengarna tar vägen.
Kostnaderna under månaden har legat relativt högt. Som det syns i diagrammet så står Bilen (transport) för hela 12% av utgifterna och det beror till stor del på att försäkring för första halvan betalades under januari, nu under februari är det istället dags för service så det lär läggas en hel del pengar på bilen under kommande månad också. Andra kategorier som stack ut under månaden var Huslån, var tredje månad blir den självklart en stor post då lånen betalas kvartalsvis. Övrigt var även en storpost, i övrigt så ingår massor av olika saker som mobilräkning, presenter, automatuttag, apoteksinköp m.m. men denna månaden var den på en helt annan nivå en vanligt då kostnaden för vårt "lilla träningsrum" ingår där och står för över 50% av utgifterna i kategorin.

Annars så det ut ungefär som normalt, renoveringar är en kategori som går upp och ner men den närmaste tiden kommer den nog ligga ganska högt, mycket lutar åt att vi ska renovera vårt stora rum vilket innebär bland annat nytt innertak och tapeter.

Sammanfattningsvis en bra start på året och fortsätter vi så här så kommer vi kunna lägga ner en hel del pengar på lite större investeringar i huset, kanske betala av lite mer på billånet och vem vet det blir kanske lite mer pengar till andra typer av investeringar också om börsen sjunker ner lite till.