tisdag 14 mars 2017

Hur mycket av lönen blev kvar i Februari?

Som vanligt ligger jag efter med mina sammanställningar men denna gången har jag en bra ursäkt i alla fall, mer om det senare.
En tung utgift denna månaden som vi inte kunde göra så mycket åt. Vi har länge letat efter en tvillingvagn utan att hitta någon begagnad att köpa så till slut köpte vi en  ny vilket kostade oss precis över 9000:-! Det sved men sånt får man leva med.
Trots denna sura utgiften så kunde vi spara undan 59,67% av våra löner. Om man räknar mot samtliga inkomster så sparade vi undan 60,90%. Utan inköp av barnvagn hade siffrorna i stället visat 76,33% respektive 77,05%
Inkomsterna var trevliga, framför allt fick jag retroaktiv länge ökning för föregående år vilket gav många fina tusenlappar extra. Utgifterna var som sagt mycket bra om man bortser från vagnen. Det som var något högre än normalt var kläder då jag köpte en ny vinterjacka till nästa år.
Nästa månad kommer se tuff ut både på inkomstsidan och utgiftssidan.
Våra två tvillinggrabbar ville inte vänta tills slutet av mars med att titta ut, utan redan i vecka 34 valde de att komma vilket innebär att både jag och frun nu vabbar tills dom blir utskrivna från sjukhuset. Allt är dock bra med dom men inkomsterna kommer numera att bli rejält mycket lägre samtidigt som utgifterna här hemma kommer att stiga en del.

En sista sammanfattning av månaden. Totalt hade vi inkomster på 55 960:- och utgifter på 21 883:-.
Det innebär att vi kunde spara undan 34 077:- under februari. Så vi han med en sista rejäl påfyllning av bufferten innan vi blev föräldrar.

2 kommentarer:

  1. Ni har ju en riktigt fin sparkvot ändå. Och era inkomster borde ju ha gett möjlighet att bygga upp en buffert för dyrare utgifter som t.ex. barnvagn och minskad inkomst. det är så när man får barn, då gäller det att omprioritera, men det finns mycket pengar att spara på barngrejor, vi köper mycket second hand och frågar släktingar och bekanta om de har några kläder och sånt över. Ofta finns det massor som de gärna ger bort.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

    Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

    SvaraRadera