lördag 11 oktober 2014

Hur mycket av lönen blev kvar i September?

Har varit mycket att göra denna månaden också även om det varit lite tråkiga saker. Men sånt är livet. En tråkig månad gav också ett dåligt sparande i procent. Endast 21,36% av lönen sparades undan. Det var det sämsta resultatet sen slog ihop vår ekonomi, men det har sina förklaringar. Löneförhandlingarna för detta året verkar inte ens var påbörjade än så det ska nog till ett under om det blir klart innan årsskiftet men någon gång ska de ju lyckas överraska, kan man i alla fall hoppas

Som ni ser i diagrammet ovan så är inte utgifterna fördelade riktigt som de brukar. Transport står för en galet stor del. Detta beror på att vi betalde av det sista vi hade kvar på billånet så vi blev av med det. Tidigare så har jag räknat amorteringen som en kostnad så det gör jag även nu när vi betalar av det, även om man skulle kunna kalla det för ett sparande. Men i vilket fall som så behövs det inte betalas någon mer ränta eller några fler fasta kostnader på det lånet. Även övrigt som innehåller kostnader för maten på bröllopet sticker ut mot normalt och sen har vi dragit igång med lite fler renoveringar här hemma så den närmaste månaderna precis som i september så lär det spenderas en del slantar där.
Men det känns skönt att konstatera att alla kostnader som rör bröllopet nu är klara och till och med tackkorten är skickade. Nu är det bara att ta nya tag i resten av oktober, känns i alla fall som första delen av månaden har börjar bra och lönerna för månaden ser ut att bli lite bättre än vanligt också.

2 kommentarer:

  1. http://ltaktieochpolitik.blogspot.se/ har denna bloggare någon poäng?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla som skriver har en poäng. Sen om man håller med eller inte är en helt annan fråga. :)

      Radera