fredag 17 februari 2017

Hur mycket av lönen blev kvar i Januari?

Samma fråga varje månad och det är lika spännande varje gång att se hur det ser ut. Vi räknar inte med några fantastiska siffror detta året och inte nästa heller för den delen. Dels ska det köpas en del grejer till barnen men framför allt kommer inkomsterna bli sämre och inte minst de månaderna när vi ska vara hemma samtidigt.
Av lönen stoppade vi undan 45,03% och räknar man med samtliga inkomster stannade siffran på 45,50%.
Tittar man på inkomsterna så var lönen lite bättre än normalt och sen kom det in några hundralappar i utdelning men i övrigt så var det inte så mycket skoj.
Utgifterna var inte lika roliga. Senast vi hade så höga utgifter var i  april 2015. 25 000:- kanske inte är massor av pengar för en del men här hemma känns det som väldigt mycket så fort vi passerar 20 000:-.
Men tar man bort huslånet på nästan 6 000:-, mitt inköp av en ny telefon då den förra var helt slut på 2 200:- och sen att det ligger inköp till de kommande barnen på ca 2500:- så ser det genast bättre ut. Räcker egentligen att ta bort de två sista då lånen dras samma månader varje år.

Totalt hade vi inkomster på 46 959:- och utgifter på 25 592:-. Det innebär att de blev totalt 21 367:- över som stoppades in på buffert kontot. Det kan vi inte annat än vara nöjda med och förhoppningsvis kan vi få in två fina månader till innan det är dags att vara hemma.

4 kommentarer:

 1. Jag är grymt imponerad över vilka belopp ni stoppar undan varje månad.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med :)
   Men jag tycker ni har varit ganska duktiga ni också och en riktigt fin portfölj har ni fått ihop.

   Radera
 2. Fin sparkvot på 45%! Ja det kostar att bo i hus, det kan jag intyga. Dock fryser vi alla renoveringar och ombyggnader medans Lilla Snålgris är liten, barn sliter rejält på golv, väggar och kök. Bättre göra en rejäl renovering om några år när hon är större. Snåbarn och större barn kräver olika mycket utrymme känns det som. Nu är hon så liten att hon inte har några kompisar, medan när man är större kanske det är aktuellt med ett nytt allrum där de kan "hänga"... Vi får se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som gör oss mest nöjda med vår sparkvot är att vi fortfarande gör det vi känner för. I våra ögon lever vi inte snålt utan vi är nöjda och trivs bra med vår levnadsstandard. Vi hade säkert kunnat kapa våra kostnader med 25% i snitt utan allt för stor ansträngning men varför göra det när man ändå får pengar över.

   Vi har renoverat en hel del se vi flyttade in. Men jag har lite svårt för vävtapeter som trillar ner från väggarna och köksluckor som lossnar stup i kvarten så jag hade inte kunnat leva med det i 10 år till för att inte tala om stopp i köksavloppet... Men sen var ju allt original från 60-talet också.
   Enda golvet jag rört är dock köket men det fanns inte så mycket val då jag byte avlopp och vatten rör dit.. Inte roligt...

   Radera