måndag 4 november 2013

Hur mycket av lönen blev kvar i Oktober?

För min del blev det en lite bättre lön och tjejen fick ut en "normallön". Så totalt sett fick vi ut lite mer än föregående månad. Nästa månad får vi se hur det går. Jag har varit sjuk lite under oktober månad vilket aldrig är positivt för lönen men samtidigt så borde vår kvartalsbonus på jobbet betalas ut i samband med lönen i november. Men det får bli ett senare bekymmer.

Utgifterna under månaden har varit ganska hög. Matkontot var rätt mycket högre än normalt och orsaken var att vi hade hela släkten på kalas hemma under början av oktober. Sen lyckas ju som vanligt alla räkningar för vatten och el komma samtidigt som huslånen sak betalas vilket belastar månaden ganska kraftigt. Tanken var att vi skulle ligga lite lägre med renoveringarna under slutet av året och vila upp oss lite och planera lite projekt i lugn och ro. Men trots det gick nästa 10% av lönen till att köpa in material.
Ett projekt blev jag mer eller mindre tvingad att ta tag i. Vi har nämligen inte haft en fungerande tv sen vi flyttade in. 1 & 2 har man kunnat titta på sporadiskt och 4 & 6 har oftast fungerat. Misstänkte att antennden och kabeln till det samma var slitet och efter ett byte av detsamma har vi en kanon fin mottagning och även lyckats få in svts nya kanaler. Om nu undrar vad orsaken till att det blev lite bråttom nu var så är de enkel. Tjejen krävde att det skulle vara fixat innan julkalendern börjar och jag föredrog då att strula med det innan snön la sig på taket.
Lite roligt att dom som bodde här innan skaffade parabol för det var helt omöjligt att få mottagning. Känns alltid bra när man lyckas lösa ett problem.

Trots en del stora utgifter så sparade vi under månaden 33,14% av vår lön. Det känns som en helt okej stabil månad så man ska inte klaga. Börjar få lite mycket pengar på buffertkontot så det lutar åt att gör en extra betalning på topplånet om nästa månad ser bra ut också. Skulle kännas bra att bli av med det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar