lördag 2 november 2013

Köpt och sålt

Är över en vecka sen nu, men har inte hunnit skriva om det innan. Började med att sälja mitt lilla innehav i Peab. Kändes som jag kunde hitta bättre investeringar för tillfället. Försäljningspriset stannade på 39,47 SEK/aktie. Jag kommer fortsätta hålla ögonen på byggbolagen i Sverige inklusive Peab och kliver gärna in i något av dem vid en mer intressant kurs. Är heller inte helt övertygad om att det verkligen vänt i byggbranschen än. Men det kanske är nästa år det sker.

Peab har funnits i portföljen sedan maj 2012 och var ett av de första bolagen som jag köpte. Kursen för inköpet var 35,29 SEK och utöver en lite värdeökning har jag också fått en utdelning i maj i är på 1,60 SEK/aktie. Så jag tycker personligen jag har fått en helt okej avkastning även om det säkert finns massor av bolag som kunnat ge mig mycket bättre avkastning under den tiden.


Valde också att plocka in ett nytt bolag i portföljen i samband med detta. Jag har ända sedan jag började med aktier haft ett öga på Saab men aldrig slagit till. Men nu hände det. I mina ögon känns bolaget rimligt värderat och definitivt inget fynd. Men jag har läst på mer och gillar bolaget som i mina ögon är mycket mer än Jas Gripen.

Etiskt sätt kommer säkert många tycka jag är en idiot som köper ett företag som tillverkar vapen av olika slag men ska jag vara helt ärlig så är det faktiskt inget som stör mig särskilt mycket.

Jag fick betala 130,70 SEK för varje aktie i bolaget vilket jag som sagt tycker känns ganska rimligt.


Nu får jag försöka ta tag i min månadsrapport och efter det ska jag försöka ta mig tid och gå igenom mina olika innehav och utvärdera vilka jag vill behålla, göra mig av med, minska i eller kanske öka i. Känns som jag tappat greppet lite på slutet och inte riktigt haft koll på vad det är som händer med mina investeringar och det uppskattar jag inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar