lördag 1 mars 2014

Hur mycket av lönen blev kvar i Februari?

Det blev en riktigt bra månad med en stor summa undanlagt till sparande. Dels fick både jag och sambon bättre löner än vanligt framför allt jag tack vare att sista bonusen för 2013 betalades ut, dock har vi fortfarande inte fått någon löneökning för 2013 ännu om det är detta eller nästa månadsskifte skulle den nya lönen för 2014 ha kommit så det ser inte så ljust ut.
Tillbaka till månaden som gått så har inkomsterna som sagt varit bättre än vanligt och utgifterna har varit lägre. Detta gjorde att vi lyckades spara undan hela 64,19% av lönerna vilket är det bästa sen vi började med gemensam ekonomi.
Nu får vi njuta av detta så länge för nästa månad lär inte bli så munter. Jag har tyvärr varit sjukskriven sen början av februari efter en bilolycka på jobbet vilket göra att jag ska få pengar från Försäkringskassan. När jag väl ha fått pengar därifrån så ska papperna vidare till försäkringsbolaget som ska ersätta den förlorade arbetsinkomsten och något säger mig att detta kommer att ta tid. Det kommer troligen leda till att varken inkomsterna i februari eller mars blir som vanligt. Men målet är att börja jobba deltid redan på måndag så med lite tur är jag snart tillbaka på heltid igen och behöver inte strula med en massa papper som ska skickas till höger och vänster.

Jag hade lite dålig koll förra månaden då jag trodde att jag betalt försäkringen på bilen med så varit inte fallet. Anledningen till att det var en större summa än jag var van vid var att jag börjat räkna in lånekostnaden i transportkategorin istället för som innan låtit lånet vara separat. Så även denna månad är transport en stora kostnad och ska jag vara helt ärlig så är den nog alltid en storpost då sambon pendlar till jobbet. Men denna gång är i alla fall både service och försäkring för ett halv år framåt med.
Annars är den största skillnaden att vi har lägre kostnader för mat ute. Anledningen till det är självklart att jag gått hemma då det mer eller mindre är min kategori.

Kommer nog snart ett lite inlägg om huset då vi har ett ganska dyrt projekt på gång där. Vi ska nämligen byta alla fönster på entréplan. Så den fina summan som vi sparade denna månad kommer nog snart väl till pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar