måndag 6 juli 2015

Hur mycket av lönen blev kvar i Juni?

Vi fortsätter att leverera stabilt. Trodde att renoveringarna skulle visa sig ordentligt denna månaden men det kompenserades med att alla andra utgifter utom mat höll sig på en bra nivå. Under månaden sparade vi undan 53,20% av våra löner. Om vi tar den totala inkomsten där bland annat skatteåterbäringen är med så sparade vi undan 57,05% av den totala inkomsten.

Inkomsterna och utgifterna blev följande:
Vi fick ut mycket bra lön under månaden skulle gissa på att det rör sig om ca 7000 extra efter skatt mot en "normal" lön. Sen kompletterades det med lite pengar som skatteverket betalade tillbaka samt en liten summa i räntor och utdelningar.
Utgifterna såg hyfsade ut. Maten var hög vilket jag inte har någon bra förklaring till men vi hade semester en vecka vilket säkert hjälpte till en del. Inredning brukar vi inte ha många kronor på men blev ett nytt skåp till rummet vi renoverade samt en ny lampa både där och i källaren.
Sen posten renoveringar drog självklart också iväg lite, har en förmåga att göra det när man väl kör igång.
Utgifterna fördelade sig som under:
Våra totala inkomster under månaden var 52 685 SEK och de totala utgifterna var 22 627 SEK det innebär att det blev 30 058 SEK över.
Men sen använde vi ca 8800 SEK från ett sparkonto som är tillför renoveringar på huset när vi köpte en ny ytterdörr. Större renoveringar på huset har jag aldrig räknat som en vanlig utgift utan som en investering. Färg och tapeter och dylikt räknar jag alltid in som en vanlig utgift men när det gäller tak, fönster, rör, dörrar osv. så har jag alltid räknat det som en investering i vårt hus då det är något mer bestående än tapeter. Vi hoppas den nya dörren ska hålla 50 år precis som det gamla men vi får kanske vara glada om den håller hälften så länge.

Tänkte jag ska fixa till lite bättre tabeller till nästa gång och även försöka göra en fin sammanfattning va våra skulder och tillgångar också.

1 kommentar:

  1. Hittade precis hit! Tror jag sökte på Berlin IV faktiskt. Om jag såg rätt delar dem inte ut men blev nyfiken ändå, kanske ska köpa in första ickeutdelande till portföljen. Tillagd i RSS nu iallafall och ser fram mot att följa er resa!
    Mvh
    /P

    SvaraRadera