söndag 5 juli 2015

Månadsrapport Juni, 2015


 
En sammanfattning av juni kommer redan nu. Känner mig riktigt snabb, men det kanske beror på att portföljen tog ordentligt med stryk under månaden och jag vill få det överstökat.
Som ni vet så har börsen tagit lite stryk på sistone framför allt pga krisen i Grekland. Så nu gäller det att ladda om så vi kan öppna våra hjärtan och betala av de stackars grekernas skulder med vårt oändliga välstånd här i Sverige. Löfven med miljömupparna och kommunisterna kan ju alltid hitta på någon ny skatt eller höja någon annan.
Åter tillbaka till portföljen som tappade -8,14% i värde under månaden,

Har varit lite förändringar i portföljen under månaden. Det började med att de teckningsrätterna jag hade i Vardia har omvandlats till aktier efter lite strul. Har en lite slant kvar i Vardia i min KF på Avanza där det får ligga och vila och förhoppningsvis kan bolaget börja gå +/- noll innan pengarna är slut igen. Just nu ligger jag ca 60% back.

Det kommer också en utdelning från ett annat sorgebarn i Bonheur, de slantarna valde jag att lägga på att köpa lite Stendörren.
Köpte också lite aktier i min KF i NorthWest Healtcare Properties REIT. Har haft ögonen på bolaget under en tid efter att ha läst om det på Gustavs aktieblogg och nu har det trillat ner en del i pris så jag passade på att göra ett första inköp.

Har som de flesta vet varit en kamp mellan Avanza och Nordnet om att ha det mest attraktiva courtaget lite lätt på drivet av Degiros intåg på marknaden kan jag tänka mig. Degiro lockar mig inte än men jag kände att jag var tvungen att prova på Nordnets sida dels har de precis som Avanza ett attraktivt courtage men sen erbjuder de handel på den tyska börsen till ett mycket attraktivt pris. Just nu är det inget jag tittar på där men vem vet i framtiden.
I vilket fall som så öppnade jag ett konto och skapade en KF. Provade också att köpa lite SAIF, tog en liten chans post och stoppade in i spekulationsportföljen så får vi se vad som hänt om ett år. I vilket fall som så tycker jag bolaget har en intressant inriktning även om Kina i största allmänhet känns lite skumt.
Men efter att ha provat runt på Nordnet så måste jag säga att jag tycker de har en hel del att jobba på. Kanske är det för att jag har använt Avanza länge men jag tycker att Avanza har en överlägsen plattform.
Nu får det räcka med svammel, men med lite tur kommer det en överraskning i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar