söndag 20 september 2015

Hur mycket av lönen blev kvar i Augusti?

Vi hade en otroligt bra månad här hemma och slog nytt rekord med vår sparkvot. Det tidigare rekordet på 65,78% från november 2014 slogs ordentligt och vi passerade för första gången 70% då månadens sparkvot mot våra löner stannade på hela 70,01%.
Räknar vi mot den totala inkomsten dvs allt annat som kommit in under månaden som räntor, utdelningar, andra ersättningar m.m. stannar sparkvoten på 70,20%.

Inkomsterna och utgifterna ser ut som följer:
Framför allt så får man säga att det är utgifterna som är låga. Även lönerna är bra men nu på slutet har vi legat runt de siffrorna. Maten fortsätter att ligga högt och det är nog bara att acceptera att vi så länge det är bara jag och frun hemma så kommer det nog fortsätta. Vi har vant oss vi att köpa en en del produkter som är dyrare och när vi ändå inte har problem att få ihop ekonomin så har varken frun eller jag någon större motivation att göra något åt det.
Annars är det mest intressant att det är jag som står för klädkontot. Ett par nya löp/promenadskor och 3 nya T-shirts gjorde att jag stod för hela klädkontot vilket inte är särskilt vanligt. Handla kläder är inte någon favorit och hemma så går jag mest omkring i mina arbetströjor och ett par shorts.
Totala inkomsten för månaden stannade på 50 243 SEK och utgifterna stannade på 14 974 SEK vilket innebär att det blev 35 269 SEK över. I augusti så plockade vi inget från vårt sparkonto för renoveringar men nu i september så kommer en del sparpengar att plockas för att betala lite hantverkshjälp. Precis som tanken är så sparar vi undan pengar för att kunna använda för att renovera på till exempel huset, sen har vi tur att vi har så pass bra inkomster att även det som kommer in en normal månad brukar räcka för att betala även utgifterna som vi tänkt att använda våra sparpengar till.

1 kommentar:

  1. Ville bara säga att jag blev inspirerad av ditt blogginlägg!

    Jag borde kunna skära lite i utgifterna närmare bestämt.

    Tack!

    SvaraRadera