onsdag 14 oktober 2015

Utdelning Berlin IV


Skrev om att jag tog in bolaget i portföljen i december 2014 till krusen 2,69 DKK då det köptes 900 stycken. Fyllde sedan på i april 225 stycken till kursen 3,34 DKK, gjorde sedan yterligare en påfyllning i maj då de köptes in ytterligare 375 stycken till kursen 3,11 DKK.
Tanken var att göra ytterligare någon mindre påfyllning av aktier under hösten men innan jag fick tummen ur så drog kursen iväg och är nu uppe i cirka 4,20 DKK.

När jag köpte bolaget så räknade jag inte med någon utdelning utan förväntade mig snarare att bolaget skulle göra återköp av aktier men så blev det icke. Istället visade det sig att de bestämt sig för att dela ut pengar och för min del så gav min 1500 stycken en inbetalning på 389,44 SEK och efter skatt återstod det 273,3 SEK.

Nu är det nog dags att dyka lite djupare i bolaget, har inte läst något sen förra ökningen i maj. Kan de fortsätta att leverera så här fin utdelning så är frågan om det kan vara värt att öka ytterligare även om kursen rusat på slutet.

Finns det någon mer som äger aktier i bolaget?

1 kommentar:

  1. Jag gratulerar dig till ditt köp av BerlinIV kom aldrig till skott själv. Kvadratmeterpriserna i Berlin är fortfarande billiga i förhållande till andra europeiska huvudstäder.

    SvaraRadera