lördag 18 juni 2016

Köp och sälj i juni

Tänkte det skulle komma en liten sammanfattning över vad jag gjort så här långt i juni. Har varit några köp, 1 försäljning och sen tecknade jag AcadeMedia.
Men vi tar dem ett och ett.

Köpte på mig lite mer Atea. Tanken är att ligga lite lågt nu efter dessa två köpen och utvärdera situationen men trillar kursen ner en del till så kan jag fundera på att öka något.
1 juni, köpte vi 75 aktier till kursen 74 Nok. (Totalt 5573 SEK inkl courtage)
17 juni, köpte vi 25 aktier till kursen 71,5 Nok. (Totalt 1788 SEK inkl courtage)

 Fyllde på lite i Castellum också samt att jag tecknade min andel i nyemissionen. Kommer kursen ner ytterligare kommer jag helt klart öka i bolaget.
1 juni, köpte vi 20 aktier till kursen 112,8 SEK. (Totalt 2262 SEK inkl courtage)
1 juni, köpte vi 10 aktier till kursen 112,3 SEK (Totalt 1126 SEK inkl courtage)
Nyteckning av aktier till kursen 77 SEK totalt 40 stycken. (Totalt 3080 SEK)

Har skrivits en del om bolaget bland annat hos ägamintid. Har tittat lite på det och plockat in en liten andel i portföljen för att fortsätta bevaka. Skulle dock vilja ha ner kursen lite till. Får man hoppas på en fortsatt röd marknad nästa vecka kanske. Ska bli intressant att följa Nilörngruppens framtid oavsett om jag blir långsiktig ägare eller ej.
3 juni, köpte vi 50 aktier till kursen 44,1 SEK. (Totalt 2211 SEK inkl courtage)

Fyllde på lite smått i Nordea också. Kommer fortsätta med det om kursen ligger på låg 70 eller ännu lägre.
16 juni, köpte vi 25 aktier till kursen 73,9 SEK. (Totalt 1853 SEK inkl courtage)

Fyllt på lite i Handelsbanken också. Tycker det är den bästa banken på svenska börsen inte mycket mer att säga om det.
17 juni, köpte vi 10 aktier till kursen 97,85 SEK. (Totalt 981 SEK inkl courtage)

Som sagt så tecknade jag mig också för Academedia i två portföljer och fick 100 aktier i tilldelning i varje. Tanken var att sälja direkt men var lite mycket i slutet av veckan så det glömdes bort. Får bli att sälja av i nästa vecka istället.

Det är inte så ofta jag säljer något innehav men nu blev det så igen. Kursen har kommit upp en hel del sen botten samtidigt som det ser lite oroligt ut för oljan fortfarande. Jag ser helt enkelt bättre möjligheter i andra bolag. Har inte varit någon vidare utveckling för min investering sen jag köpte första gången i april 2013. Däremot så har det gått bättre sen jag gjorde min lilla påfyllning i juli 2015.
Rent ekonomiskt så kunde jag lika väl haft pengarna på ett sparkonto eller investerat i mer eller mindre vad som helst med tanken på börsens utveckling under perioden sen första köpet 2013.
Avkastningen exkl utdelning: -17,7%
Avkastningen inkl utdelning: 0,87%
Inklusive utdelning så blev det ett plus på 59 SEK.
Långt ifrån min enda dåliga investering. Har flera stycken kvar på kontot bla Bonheur, KinderMorgan, Vardia, Avance Gas m.fl. Funderar just nu på hur jag ska göra med Bonheur och sen ska övriga bolag i listan gås igenom i lugn och ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar