fredag 5 augusti 2016

Hur mycket av lönen blev kvar i Juli?

Nu var det dags för en månad med betalning av bolån och jag hade räknat med en ganska svag månad men vi överträffade oss själva tycker jag. Av lönen kunde vi lägga undan 58,01% och av den totala inkomsten så blev det 58,92% kvar. Då står ändå bolånen för 29% av månadens utgifter. Den dagen vi betalt av lånen och haft övriga siffror som nu hade vi sparat över 70% av lönen.

Inkomster & utgifter
Bra löner, lite ränta och lite utdelning. Kostnaderna känns helt okej. Under transport ingår också en service på bilen, nästa gång det är dags så är det också dags för kamremmen. Under hemelektronik gömmer sig en kylbox som vi fick köpa in då vi varit utan kyl. Electrolux ska dock ersättas oss för den, maten, skyddet under kylen och 60:- om dagen då vi varit utan i 3 ½ vecka, så under augusti så ska vi få tillbaka strax över 3 000:-.
Som jag skrev innan så är det huslånen som var tredje månad kostar oss en rejäl slant.

Den totala inkomsten under månaden blev 49 909:-, utgifterna stannade på 20 500:-.
Det innebär att vi kunde stoppa undan totalt 29 409:- under månaden.
Av dessa investerades ca 17 000:- i portföljen och ytterligare ca 12 000:- fyllde på vår buffert. Beroende på vad som händer under hösten funderar vi på att antingen investera lite till eller eventuellt amortera lite på bolånet. Men vi vet redan nu att vi kommer plocka en del från sparkontot, en ny gräsklippare behövs och sen ska rörmokaren hit igen och det kan jag tänka mig går på en 15-20 000:-.
Men det är ett senare problem, nu är det semester som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar