tisdag 11 oktober 2016

Hur mycket av lönen blev kvar i September?

En helt okej månad. Frun har varit dålig en hel del så nästa månadslön blir nog sämre för henne och detta påverkar också matkontot och övrigt en hel del denna månaden. När man inte planerar maten så blir det helt enkelt dyrare och under övrigt har vi fått köpa lite mediciner som förhoppningsvis ska få henne på banan igen.
Eftersom lönerna inte påverkas än av sjukdomen så trillade det in ungefär lika mycket pengar som vanligt vilket ledde till en mycket fin sparkvot trots lite högre utgifter i vissa kategorier. Totalt kunde vi stoppa undan 64,77% av lönen och 64,86% av den totala inkomsten. Vi passar på att njuta nu då det mesta tyder på att våra möjligheter att spara pengar nästa år kommer att vara betydligt mycket mer begränsat.

Som jag nämnde tidigare så sticker mat och övrigt ut lite grann men annars ser det ganska normalt ut. Transport var lite billigare så gissningsvis har vi lyckats tanka precis innan och precis efter månadsskiftet. Inkomsterna är lite bättre än vanligt men inte någon större skillnad mot normalt. Förra månaden skrev jag att vi tagit 9000:- från husbufferten för att betala rörmokaren men såg nu att dessa pengar egentligen drogs först i början av september.

Totalt hade vi inkomster på 45 138:- och utgifter på 15 859:- vilket gjorde att vi fick 29 279:- över och av dessa skickades ca 5 500:- in till aktieportföljen.

2 kommentarer:

  1. Hur kan ni ha så extremt låga kostnader för ett hus? Känns som jag missat något här:)

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket räkningar kommer kvartalsvis så vissa månader är dyrare än andra. Det var väl gissningsvis en billig månad :)
      Förra året kostade huset i snitt 2 900:-,
      sen har vi lånen på ca 6000:- i kvartalet.

      Radera