tisdag 23 maj 2017

Månadsrapport April, 2017

April var en riktigt bra månad och efter lite sämre utveckling för portföljen så tog det ordentlig fart igen och steg med 4,66%.
Blev egentligen bara ens större förändring i portföljen och det var när jag sålde Fortum. Vilket var helt fel läge då jag mer eller mindre träffade botten exakt. Kortsiktigt så missade jag lite med det har ändå varit en bra affär under åren och jag känner mig osäker på var Fortum är på väg så det var skönt att gå vidare och leta upp något nytt.
På köp fronten så köptes det en hel del Nobina och Skanska under månaden. Detta kompletterades med små ökningar i Gjensidige, Victoria Park, Marine Harvest och Data Respons. Flyttade också över ytterligare lite Protector Forsikring från min ISK till min KF.

Utdelningar kom det från Handelsbanken, Klövern Pref, Pegroco Invest, Skanska, Saltängen, Fortum, Gjensidige, NorthWest Healtcare, ABB, Ferronordic och UTG.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vet tyvärr inte hur utvecklingen blev i den mindre portföljen då jag lyckades radera portföljrapporten och nu är tjänsten stängd och jag orkar inte vänta på att den öppna imorgon igen...
Men vi kör en kort sammanfattning ändå.
Utdelningar kom det från Handelsbanken, Skanska, Bonava och NCC.
NCC, Bonava och D. Carnegie såldes då dessa innehav endast var några hundra och istället så investerades de pengarna tillsammans med utdelningen i Skanska och Nordea.

Totalt kom det 5453,65 SEK i utdelning efter skatt. En klar ökning jämfört med förra året som levererade 2075,69 SEK.
Samtliga utdelningar återinvesterades i olika bolag samt att vi sköt till ytterligare cirka 6230 SEK för att kunna göra dessa inköp.
Så nu är vi tillbaka på banan igen med investeringarna trots att vi båda är föräldralediga. Även om börsen känns högt värderad så känns det alltid bra och fylla på med lite nya aktier som kan jobba på under många år framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar