onsdag 14 juni 2017

Månadsrapport Maj, 2016

Maj innebar massor av utdelningar och det innebär så klart många köp. Vi börjar som vanligt med den större portföljen som ligger hos mig. Den fortsatte sin starka utveckling från föregående månad och steg med 4,13%.
Tre bolag fick lämna portföljerna helt och ett finns det lite kvar av. Saltängen och Oscar Prop pref såldes tillsammans med nästa stor misslyckande i Norge dvs RenoNorden. Men som tur väl var så hade jag bara en liten bevakningspost så i kronor var inte förlusten så stor men procentuellt... Sålde även mer en hälften av Dividend Sweden så nu har jag fått tillbaka min investering samtidigt som jag fått aktier utdelade i andra bolag. Så nu får resten ligga där och vänta, ska bli spännande att se vad som händer med bolaget.

Har även köpt mer aktier än på länge. Till och börja med har jag flyttat över ytterligare lite Protector Forsikring från min ISK till min KF samt växlat aktieslag i Handelsbanken.
Jag har fyllt på lite smått i följande bolag, Nilörngruppen, Gjensidige, Nordea och Nobina.
Har också gjort mindre köp i 4 bolag försäljningen i Oscar Prop Pref gick till att köpa en liten bevakningspost i Ocean Yield (jag vet norskt bolag som jag inte har riktigt koll på...),  Tomra som jag tittat på länge, Amhult2 som jag också bevakat länge samt LeoVegas efter alla skriveri på twitter så gjorde jag en kort titt och ett mindre köp innan jag han köpa mer så rusade tyvärr aktien så troligen säljer jag den lilla posten jag äger.
Har också köpt in en lite större post i Resurs Holding. Håller också ögonen på övriga nischbanker.

Utdelningar kom från följande bolag: Victoria Park, DNB, Protector Forsikring, Nilörngruppen, Investor, Sampo, Millicom, Industrivärden, Data Respons, Atea, Omega Healtcare, Leovegas, Ocean Yield och NorthWest Healtcare.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
I portföljen som ligger på fruns konto har det som vanligt varit lugnare. Värdet steg med 0,57% vilket är helt okej.
Utdelningar kom det från Electra, Nilörngruppen, Investor, Industrivärden och HM.
Dessa pengar gick till att fylla på i HM, köpa in lite Resurs Holding samt att små pengarna som blev kvar efter detta gick till att köpa lite Klövern.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Totalt köpte vi aktier för 32 011,94:-. A dessa pengar så var 11 681,31:- utdelningar som återinvesterades. Föregående år i maj fick vi 4863,65:- i utdelning så en ökning med 140%!
Det innebär att vi sköt till strax över 20 000:- vilket är lite mer än vi tänkt oss med tanke på att vi är föräldralediga fortfarande.

1 kommentar:

  1. Det är inte dåligt att ni kan spara så mycket trots att ni är föräldralediga? Har ni båda maxat föräldrapenningen?

    SvaraRadera