onsdag 5 september 2012

Fortsatt lugnt med investeringar

Sitter fortfarande med en del pengar som jag skulle vilja investera i aktier, men jag har svårt att bestämma mig för i vilket bolag jag vill öka i eller köpa min första post i. Jag är fortfarande inne på att Peab ser intressant ut. Jag uppdaterade analyserna för byggbolagen lite snabbt och resultatet blev ungefär detsamma. Peab ser bäst ut när man kollar resultatet och värderingen ser relativt intressant ut i mina ögon. Även Fortum lockar. Trots att kursen stigit ganska kraftigt sen mitt första inköp så tycker jag att Fortum ser mycket stabilt och intressant ut på längre sikt även om utdelningen skulle sänkas.

Utöver dessa två bolag så har jag börjat titta lite närmare på den amerikanska börsen för att sprida mina investeringar. De bolag jag har lagt till på bevakningslistan och ska försöka titta närmare på senare är AT&T Inc, Johnson & Johnson, Mc Donald's Corp, Procter & Gamble Co, The Coca-Cola Co, Vodafone Group PLC och Wal-Mart Stores Inc.

Är det någon som har tips på något med bolag oavsett börs men helst på andra sidan Atlanten som jag borde titta närmare på?

Nu ska jag fortsätta fundera och försöka komma igång med att göra lite analyser och sorter lite på min bevakningslista som börjar bli jobbigt lång.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Kikar på CH Robinson, Blackrock, Total och Vodaphone för nyinköp. Sedan tidigare har jag Exxon, Procter & Gamble, Coca Cola och Johnson & Johnson på andra sidan atlanten.

  Se hela portföljen här: http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/search/label/Min%20portf%C3%B6lj

  Mvh
  Gustav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exxon har jag tittat lite snabbt på innan men jag fastnade inte för det. CH Robinson, Blackrock och Total känner jag inte till alls så de läggs till på listan.

   Tack för tipsen.

   Radera
 2. Kolla in Consolidated Edison otroligt säker aktie som tappat lite på sistone.Företaget handhar elektriciten i New York området....Med vänlig hälsning Charlie

  SvaraRadera