fredag 13 december 2013

Hur mycket av lönen blev kvar i November?

Blev en månad med mycket fina inkomster tack vare kvartalsbonusen som betalades ut på min lön. Fortfarande sitter jag och väntar på att företaget och facket ska komma överens om lönen ökningarna som skulle kommit i februari eller mars men tydligen finns det ingen ljusning så det ska bli spännande och se om de kan komma överens innan det är dags för nästa förhandling.

Utgifterna under månaden har också varit ganska höga. Det blev lite shopping till källaren vilket innebar en tv-bänk och en matta. Så numera så återfinns tv-rummet i källaren. Vi köpte oss också en lite finare kamera så vi kan föreviga alla roliga tillfällen med släkt och vänner. Så egentligen kanske det inte var några onödiga utgifter beroende på hur man ser på det.

Annars låg utgifterna ungefär som det bör se ut förutom matkostnaden som var lite högre än normalt, men samtidigt så är det fullt med varor i frysen som väntar på att bli tillagade till något gått.

Totalt så sparade vi 43,62% av våra löner under november. Under året så har kontona fyllts på ordentligt så nu sitter vi och funderar på vad vi vill renovera nästa år och om vi ska betala av lite mer på lånet. Tanken är att ha funderat klart till början av nästa år så än så länge känner jag ingen press :).

2 kommentarer:

 1. 43,62% av lönerna är bra gjort! Själv är jag inte i närheten av den % satsen, svårast är nog att faktiskt få med sambon på tåget.
  Att införa nån form utav köpstopp nån månad för att se resultatet är en ide för att få tjejen engagerad.

  Några tips på vägen?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. En stor del hänger nog ihop med att både jag och sambon är sparsamma från början. Sen har vi vissa mål vi vill uppnå vilket gör det hela enklare.

   1.) Dels har vi ett äldre hus som inom de närmaste 10 åren måste gå igenom en del större renoveringar vilket vi inte vill ta lån för.
   2.) Vi vill betala av framför allt topplånet och sista skvätten på bil lånet men i ett längre perspektiv även bli helt skuldfria.
   3.) Vi vill ha barn i framtiden och när vi eventuellt får det så vill vi kunna ha möjligheten att ta ledigt om det behövs utan att behöva fundera på om man har råd med det.

   Det är huvudmålen just nu och med det i bakhuvudet så har i alla fall inte vi några problem att hålla oss motiverade.

   Radera