lördag 14 december 2013

Ingen löneökning i år!

Då fick man det svart på vitt. Det blir ingen löneökning i år. Förhandlingarna kommer att återupptas i slutet av januari och med tanke på vissa kommentarer från personer som är inblandade så ska man nog inte förväntas sig att de kommer överens då heller.

Är lite surt att man missar att få sina pengar när de ska komma. När de väl kommer så får man en jättesumma och i alla fall jag hade hellre fått det spritt över hela året så man kunde ha använt pengarna till exempelvis investeringar.

Man får uppmuntra sig själv med att snart borde man kunna få en riktigt bra lön. Och det är ju inte så att man kommer att missa nästa års ökning bara för att dessa förhandlingar drar ut på tiden.

4 kommentarer:

 1. Tråkigt det där. Hamnade själv i liknande situation i år, där löneökningen inte blev klar förrän i november. Det innebar ju nu en rätt skön extra summa på lönen i november, alltid uppskattat när julklapps inköp stundar.

  Men jag förstår din frustration. Blir ju som ett lån till företaget fast utan ränta.
  Hoppas det löser sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sorgliga är att det är likadant varje gång. Är alltid något de inte är överens om. Sen om det beror på arbetsgivaren eller facket kan jag inte svara på.

   Radera
  2. Det är skandal skulle jag säga. Det är inte heller så att de är försenade ett till två månader utan tio i mitt fall.

   Börjar misstänka att det är satt i system. Tänk själv, stora bolag där miljoner ska ut. Kan de hålla pengarna inne i 10 månader och få 5% så blir det pengar.

   Radera
  3. De sista åren tror jag att det har varit 13 månader sent, 2 månader sent och nu minst 10 månader...

   Radera