lördag 30 augusti 2014

Trustbuddy

Har tagit ut mina pengar från Trustbuddy sen någon månad tillbaka. Hade satt in 2500 SEK och har plockat ut ungefär lika mycket. Det som finns kvar på kontot är det som är låst vilket ungefär motsvarar den räntan jag fått på mitt kapital. På 15 månader fick jag en avkastning på ca 15%, inte alls dåligt.
Men under det sista halvåret så var avkastningen 1% vilket fick mig att känna att de pengarna kunde investeras på ett bättre sätt någon annanstans. Större delen av transaktionerna som registrerades var förluster och känslan var att större delen av mina utlånad pengar var ut lånade till folk som inte skötte sina lån.

Det var ett intressant test som nu är avslutat för denna gången. Kanske provar jag att använda Trustbuddy eller någon konkurrent i framtiden men just nu är det inget som lockar.

Är det någon annan som har liknande erfarenhet?

4 kommentarer:

 1. Varit långivare i ett år ungefär. Nu över sommaren har de verkligen sjangserat på alla sätt och vis. Räntan har gått från mycket bra till dålig, de verkar inte ens finna låntagare till mina pengar. Websidan är nu under all kritik "under construction" har det stått i tre månader nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle säga att sen i våras har räntan gått från förväntad till obefintlig. Och som du säger så är hemsidan under all kritik.

   Radera
 2. Allt är relativt och beroende hur mycket pengar man har investerat.
  34000 kronor i ränta på investerade 250000 på den svenska marknaden sedan årsskiftet är jag mer än nöjd med.
  Det jag märkt är att Trustbuddy har blivit effektivare att driva in lånen.
  Men visst, alla har sin lilla erfarenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade en bra avkastning i början men känslan är att de varit helt värdelösa på att driva in lånen vilket har gjort att min avkastning varit så gott som obefintlig på slutet och jag har inte heller sett något som tyder på bättring.

   Radera