söndag 7 september 2014

Kostnaden för vårt bröllop

Det stora projektet jag talade om i ett tidigare inlägg var vårt bröllop vilket kostat en slant. Det har påverkat våra utgifter i framförallt augusti men även juli och nu i september. Men nu är i alla fall det sista betalt vilket var maten som betalats nu i början av september. Hittills har vi "fått" betala allt utom alkoholen och lite dekorationer men just nu går vi en lönlös kamp mot bådas föräldrar som vill betala mer medans vi tycker att vi ska betala vårt eget bröllop. Men känslan är att vi kommer förlora den kampen så man får vara glad att dom är så snälla att de vill bidra även om vi tycker att de kunde spenderat pengarna på sig själva.

Tänkte jag skulle göra en liten sammanfattning av våra kostnader så jag har ett litet minne av vad det kostade om någon skulle fråga i framtiden, men en sak är i alla fall säkert och det är att det var värt varenda krona.

Här under kommer en liten sammanfattning av kostnaderna. Totalt hade vi bokat mat för 43 personer alltså inget stort bröllop utan bara släkten. Vi hade en buffé som en cateringfirma kom och plockade fram, utöver det dukade de av tallrikar och bestick efter maten och tog med sig det och diskade det. I övrigt skötte vi allt själva, dukning, dekoration dricka, tårta, kaffe, porslin, glas osv.
Det enda som saknas är kostnaden för tackkort men det beror på att de inte är klara än. Men eftersom sambon tänker göra dem själv precis som med inbjudningskorten så är det ingen enorm summa.

Sammanställning:

Mat & Dryck: 8400
Alkohol: 8000
Tårta: 1450
Lokal: 900
Blommor: 700
Hår m.m: 1850
Kläder honom: 3700
Kläder henne: 3300
Dekorationer: 2500
Fotografering: 3500
Ringar: 7100
Inbjudningskort: 250
Tackkort: ?
Totalt: 41 650 SEK


Resultatet blev ungefär som vi trodde. Vi hade räknat med 37 500:- men som alltid drog det iväg lite. Men sen ska sägas att det mer än hälften av alkoholen blev över så drar man bort kostnaden för det så klarar vi oss på det vi räknat med. Sen levde både vi och våra föräldrar och syskon på buffématen i flera dagar efter så vi fick nog i alla fall 3 dagar med gratis mat både för oss och en hel drös andra.

Har inget att jämföra med så jag vet inte om det var ett dyrt eller billigt bröllop men vi är i alla fall nöjda och tycker helt klart det var värt pengarna.

8 kommentarer:

 1. Grattis och jag hoppas det blev trevligt!

  SvaraRadera
 2. Grattis till er båda!

  Dyrt eller billigt? ja det är frågan. För att ni ska få något att jämföra med så gifte jag och min fru oss förra året. Vi hade då bokat festen på ett litet värdhus, som stod för lokal, dukning, välkomst drink, mat, dryck, kaffe och tårta. För våra 25 gäster blev slutnotan för detta ca 30000.
  Totalt landade vi nog på strax under 100 000 i utgifter totalt för bröllopet. Dock är vi väldigt nöjda med det och känner inte att det fanns något vi skulle velat "snåla in" på.

  Så om 42 000 är billigt eller dyrt, ja det var ju mindre än vårat, men det finns säkert de som ordnar det ännu billigare. Och det viktigaste i slutänden är att man själv blir nöjd.

  Så åter igen stort grattis till er båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kan inte annat än hålla med. Har man pengarna så spelare det inte så stor roll så länge man blir nöjd.
   Vi är nöjda och känner inte heller att vi har snålat på något. Men precis som du säger hade man säkert kunnat få det ännu billigare.

   Radera
 3. Stabilt! Jag är en annan ekonomibloggare som skriver anonymt nu men vi har också gift oss under sommaren och la ca 170 000 för 50 personer. Så jag skulle definitivt säga att ni hade ett billigt bröllop!

  Middag: 80 000
  Ring till henne: 50 000
  Foto: 7 000
  Hotell för oss med lunch för vänner: 3 600
  Brudkläder: 12 000
  Trycksaker: 5 500

  Det är lite genant att ha satt sprätt på så otroligt mkt pengar men vi hade fasta summor från våra föräldrar som vi inte fick neka så vi hade rätt stort utrymme. Och i slutändan blev bröllopet precis allt vi har drömt om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får man det bröllopet man vill utan att ta lån så ser jag inga problem alls med det.
   Förhoppningsvis gifter man sig bara en gång så då gäller det att få det minnet man vill ha. :)

   Radera