lördag 16 maj 2015

Köpt Handelsbanken, Amasten, Saltängen, Delarka, Kallebäck - Sålt lite mer Vardia

Under slutet av april och början av maj har det fortsatt att trilla in lite utdelningar samtidigt som jag sålde ytterligare lite Vardia, nu finns inte bolaget kvar i min ISK utan endast som en liten andel i min KF. Har dock teckningsrätter som jag inte bestämt mig för hur jag ska hantera ännu.

I vilket fall som så hade jag en del likvider på mitt ISK-konto som jag ville sätta i arbete. Jag fortsätter på den inslagna vägen och gör många mindre inköp tack vare det nya courtage-systemet på Avanza som gynnar mig i dags läget.


De första tre köpen var mindre ökningar i Delarka, Kallebäck och Saltängen. Bolagen är mycket små i min portfölj och jag ser dem mer som ett bolag som äger 3 fastigheter än 3 bolag som äger varsin fastighet. Bolagen lär knappast bli några kursraketer men lämnar mycket fina utdelningar allihop och när man kan sprida risken genom att äga allihop så känns det attraktivt.

Sen köptes det in några Amasten också. Priset sjönk och jag får erkänna att de mest handlade om att jag ville avrunda aktieantalet till en lite jämnare finare siffra. Och när jag gjorde de så fick jag lite lägre GAV och högre direktavkastning på mitt innehav. Men självklart är det inte mitt mest genomtänkt investeringsbeslut även om det kändes bra just då.

Sist men inte minst så slog jag till. Jag har länge velat bygga upp en litet innehav i Handelsbanken utöver det jag äger genom mitt innehav i Industrivärden. Men bolaget har hela tiden sett dyrt ut. Men när utdelningarna skulle sättas i arbete bestämde jag mig för att göra ett första litet inköp. Det var inte billigt nu heller men bolaget känns alltid dyrt och om jag ska utvärdera mitt inköp i framtiden om säg 25 år så tror jag definitivt inte att jag kommer ångra mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar