fredag 15 maj 2015

Månadsrapport April, 2015

Under april så tog portföljen fart igen och det skedde vissa små förändringar. Efter att portföljen tappade lite i mars så vände den upp i april med hela 5,86% plus. Man undrar hur länge det ska fortsätta upp. Så länge jag har hållit på med aktier så har jag aldrig fått uppleva en riktig krasch utan bara mindre nedgångar under kortare perioder. Men vem vet, det kanske dröjer länge innan jag får uppleva det.
Det blev faktiskt en del transaktioner under månaden för första gången på ett tag. Sålde större delen av mitt innehav i Vardia som låg på mitt ISK-konto. Blev en förlust med ca -52% förlust. Mitt innehav nu är ungefär en tredjedel så stort som tidigare räknat i antalet aktier, priset vid försäljningen var 12,97 NOK.

Istället valde jag att köpa in mig i tre bolag som det finns många olika åsikter om, både negativa och positiva. Framför allt finns det många olika åsikter om riskerna i bolagen.
Bolagen det blev köp i är Saltängen Property Invest, Delarka Holding och Kallebäck Property Invest.
Samtliga bolag äger en fastighet var som de hyr ut på långa kontrakt. Saltängen hyr ut en logistik fastighet till ICA i Västerås, Delarka hyr ut en kontorsfastighet (i Solna) till Posten där bolaget har sitt huvudkontor och Kallebäck äger även de en kontorsfastighet (när Göteborg) som hyrs ut till SAAB.
Ska se om jag orkar skriva något närmare om mina tankar kring bolagen senare.

Under månaden trillade det också in en hel del utdelningar. Bolagen som lämnade ett bidrag var:
Klövern Pref, Amasten Pref, Fortum, Kvaerner, Ferronordic (var det sista gången?) samt Saltängen.

2 kommentarer:

 1. Jag får tacka för tipsen när det gäller Delarka och Kallebäck (roliga namn!). Kände inte till de tidigare, Saltängen har jag själv. Hur ser hyresavtalen ut för de två bolagen? Är de motiverat att betrakta de som åtminstone medellånga investeringsobjekt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser mina investeringar i bolagen som relativt långsiktiga. Lite som ett sparkonto som ger betydligt mycket bättre avkastning men där också risken är större. Kursraketer kan man ju i alla fall glömma att dom blir.

   Delarka sitter på ett kontrakt med posten till 30 april 2026.
   Kallebäck sitter på ett lite kortare kontrakt med SAAB till 31 december 2021.

   Radera