måndag 21 december 2015

Köpt ABB, Avance Gas & tydligen Millicom

Blev ytterligare 25 stycken ABB idag till kursen 150 SEK. Den totala kostnaden inklusive courtage blev 3760 SEK. Gjorde mitt första köp på ungefär samma kurs i september, nästa gång jag hade pengar så hade kursen trillat iväg lite. Ordern har legat in ett bra tag och det var skoj att den gick igenom till slut. Nu ska det bli intressant att följa bolaget och se vad de gör med utdelningen, förhoppningsvis så behåller de den åtminstone på samma nivå som det två senaste åren vilket hade gett en direktavkastning på ca 4,3%. Långsiktigt tror jag i alla fall att detta kommer att bli ett bra innehav.

Fyllde på en sista gång i Avance Gas för nu. Blev 23 stycken till kursen 110 NOK. Totalt inkl courtage stannade det på 2484 SEK. Sitter nu på 200 stycken och det utgör en så pass stor andel i portföljen att det får räcka för nu.
Konkurrensen ökar och fler skepp tillkommer hela tiden så det är en tuff marknad som inte kommer att vara lika lätt som nu i mina ögon. Men kortsiktigt ser det ljust ut tycker jag och det borde kuna trilla in hyfsade utdelningar under de närmaste året.

Ja och sen var det ju Millicom också. Vet att jag la en order på 10 stycken som jag var helt säker på att jag raderat men tydligen så hade jag pillat lite fel och är nu stolt ägare till 1 aktie i Millicom. Jag fick betala 490 SEK för aktien och ytterligare en krona i courtage så totalt blev det 491 SEK.

Tycker fortfarande Millicom är ett intressant bolag som jag gärna ser i min portfölj så det var inte hela världen. Nu ska vi bara se om vi kan få loss några kronor till och komplettera innehavet med ytterligare ett gäng aktier.

1 kommentar:

 1. Hej!
  Jag undrar om du skulle vilja göra ett länkbyte med mig för att öka bådas trafik till våra bloggar?

  Jag använder en liveuppdaterad blogglista på höger sida av min blogg där alla mina besökare ser de senaste inläggen från bloggar som jag har länkat där. Förutom det så kan jag även erbjuda en länkplats under sidan "Aktiebloggar jag läser".
  Det betyder att du får en livelänk så fort du skriver ett inlägg på din blogg + en permanent länk till din blogg som gör att du kommer högre upp i googles sökmotorer!

  Är detta intressant för dig? Återkom gärna med vad du kan erbjuda eller när du har länkat till min blogg så löser jag länkarna på min blogg direkt! :-)

  Uppskattar svar även om du inte skulle vara intresserad av ett samarbete så jag vet att du har fått meddelandet och läst det!

  God Jul & Gott Nytt år!

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren
  www.vastkustinvesteraren.se

  SvaraRadera