lördag 12 december 2015

Köpt Handelsbanken och Castellum

Som rubriken lyder har jag gjort två köp under veckan.
Jag började med att köpa in mig i Castellum i torsdags vilket är ett bolag jag länge tittat på. Var när att köpa i dippen i oktober 2014 men var för slö på avtryckaren och kursen var uppe och vände på 144,5:- i februari i år. Men efter det har kursen sjunkit efter hand och nu slog jag till och köpte in mig för 116:- och totalt blev det 45 st i en första vända. Den totala kostnaden inkl courtage stannade på 5233:-.

Förhoppningsvis var det inte usel tajming kursen är ca 20% ner sedan toppen och bolaget fortsätter gå bra och med största sannolikhet har de goda möjligheter att fortsätta med sina dina utdelningshöjningar. Jag är sugen på att fylla på ytterligare runt nuvarande kurs men jag tackar inte nej om kursen och börsen i stort fortsätter ner en bit till.

Det andra köpet gjorde jag igår (fredag) då fyllde jag på mitt innehav i Handelsbaken. Tycker själv att jag gjort inköp till hyfsade kurser mellan 120 och 130 sek. Men nu har kursen trillat ner ytterligare även här ungefär 20% sen toppen så kände jag att det var dags att fylla på ytterligare i ett bolag som jag räknar med ska vara grunden i min portfölj i framtiden. Den här gången blev det ett inköp av 23 st Handelsbanken A till kursen 110:-, total blev kostnaden inkl courtage 2536:-.
Kursen får gärna fortsätta ner även här så jag kan öka mitt innehav ytterligare. Just nu har jag ett genomsnittligt inköpspris på strax över 120:- vilket ger en direktavkastning på ca 4,8% om utdelningen ligger kvar.

Problemet när börsen sjunker överlag är att det finns så mycket jag vill köpa men jag får så svårt att bestämma mig. Men just nu vill jag gärna öka i mitt lilla innehav i ABB, köpa mer Castellum och Handelsbanken. Sen plocka jag gärna in någon mer svensk industri gigant som till exempel Atlas Copco.
Fokuserar just nu lite mer på att titta bolag i Sverige och Norge. Sverige tack vare att det finns många stora fina bolag som börjar komma ner i pris och Norge tack vare den svaga kronan och den pressade ekonomin pga oljepriset. Men inte sagt att jag inte kikar på USA eller övriga marknader för det, jag ökar gärna mina innehav i tex HCP och Omega Healtcare och det finns många andra intressanta bolag också.
Nu tillbaka till att fundera på hur mycket jag är beredd på att betala för Gjensidige och lägga in kurslarm.

4 kommentarer:

 1. Kul :) Jag gjorde precis samma inköp, ökade i Castellum och SHB, och inledde en liten position i ABB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man inte är ensam om att tycka det börja bli hyfsat attraktiva kurser :)

   Radera
 2. Hej! Jag passade också på att ta in SHB i portföljen, sugen på castellum också men tänkte passa på när även den sjunker under 110. MAn kan alltid fundera på tajmingen i sina inköp.jag köpte Maersk tidigare i veckan, men hade tjänat en del på att vänta med att ta in den.. alltid lätt att vara efterklok....
  Mvh JFG


  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte tajma det är bara att acceptera.

   Jag har missat så många dippar för att jag blivit "snål" och velat komma in ännu billigare så nu har jag bestämt mig för att hugga lite när jag får chansen och fortsätter det ner fyller jag på med små poster efterhand.

   Radera