torsdag 1 augusti 2013

Hur mycket av lönen blev kvar i Juli?

Först månaden med gemensam ekonomi blev kanske inte så lyckad som man skulle vilja. Har varit många stor utgifter under månaden och trots en bra månad inkomstmässigt blev det bara ett litet plus. De stora utgifterna har framför allt utgjorts av ny frysbox till källaren, ny matsalsgrupp till stora rummet, renovering av hall, trappa (ej klart men allt är inköpt) samt byte av kontakter och uttag. Utöver det så har vi slarvat lite med matplaneringen nu under sommaren vilket lätt till att matutgifterna är ca 30% högre än normalt.

I vilket fall som så slutade det med att vi sparade 15,14%. Räknar man bort de utgifterna som är mer tillfälliga som renovering, frysbox och matsalsgrupp så skulle vi sparat över 50% trots att det var betalning av lånen denna månaden. Känns grymt skönt att ha den marginalen så man kan visa ett hyfsat plus trots ganska stor utgifter som ibland kan komma när man vill göra mycket på en gång.

Nu väntar vi bara på att de ska komma och byta ut vårt tak, men det ser vi mer som en investering i vårt hus än en utgift, men trots att det är mycket pengar så måste det göras...
För övrigt så blir det inget diagram denna månad utan det kör jag igång med nästa månad igen då jag åtminstone har 2 punkter att presentera i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar