lördag 7 mars 2015

Månadsrapport Februari, 2015

 
Februari var en helt makalös månad för portföljen. Tyvärr känns det inte hållbart att det ska fortsätta på detta sätt och en mina har jag redan gått på nu i början av mars och det kan nog alla lista ut vilken det var. Utvecklingen under månaden slutade i en uppgång på 12,42%. Vet inte riktigt vad man ska säga om börsens väg men mycket kan jag tacka Protector Forsikring för som stigit något makalöst vilket tyvärr fått bolaget att bli en alldeles för stor del av portföljen.

Utdelningar under månaden kom det från Kinder Morgan och sen fick jag en liten överraskning från Banco Santander också, hade missat att jag hade rätt till en utdelning där till men det är bara att tacka och ta emot.

Under månaden gjordes det 3 mindre inköp i D. Carnegie & Co vilket för att bolaget står för ca 9% av portföljen nu vilket känns tillräckligt. Utökade också min post i Ferronordic Pref så den motsvarar nu strax över 1,5% av portföljen vilket känns mer än tillräckligt, är liten av en lottsedel men med en mycket intressant utdelning.
Lyckades tajma en liten ökning i Vardia dåligt också i mitten av månaden vilket känns lite surt. Det sista som skedde under månaden när det gäller transaktioner var att jag gjorde två inköp i BankNordik som nu är ca 3,5% av portföljen.

Det var den korta sammanfattningen av februari.

2 kommentarer:

 1. Vet du varför Protector har stigit så mycket sedan årsskiftet? Aktien känns inte direkt billig längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget bra svar. En bra rapport och bra utsikter inför framtiden kan väl vara en sak, men den enorma uppgången det varit på slutet har jag ingen bra förklaring till. Spekulation?

   Kan inte annat än hålla med, aktien är inte billig längre men jag skulle nog samtidigt inte vilja säga att den är dyr.

   Radera