söndag 8 mars 2015

Vardia korta meningslösa funderingar...

Jag har suttit och funderat en del under veckan när det gäller bolaget. Vad gjorde jag för fel, lyssnade jag för mycket på andra, är jag helt enkelt inte byxad att göra investeringar, läste jag på för dåligt. Det enda jag kan konstatera är att jag hade inte kunnat förutse att detta skulle ske precis som många andra så jag det som ett mycket bra case som jag ville delta i.
Men samtidigt är det fruktansvärt lätt att få dollar tecken framför ögon när man finner ett bolag som man tycker är helt galet bra. Men då gäller det att inte sväva iväg och lägga alla äggen i en korg. Tyvärr är det lätt hänt och jag har sett att många tyvärr har förlorat stora pengar bland annat på grund av det. Som tur var lärde jag mig det tidigt i mitt investeringsliv att det inte är en smart idé då jag köpte allas "drömbolag" PAR och förlorade ett par tusen där. Men oftast är det genom att gå på en mina som man lär sig något. Får man en rejäl pärla när man kopplar i ett elskåp för att man glömt att stänga av strömmen så dubbel kollar man det i fortsättningen och lite så är det i alla fall för mig när det gäller investeringar också.
(Tyvärr ligger jag väldigt tungt i ett bolag själv vilket inte alls känns bra men mer om det i ett senare inlägg när jag uppdaterar hur portföljen ser ut.)

Så vad ska jag då göra men mina aktier. Just nu kommer jag sitta lugnt i båten och se vad som händer. Vänta i beskeden angående nyemissionen och se vad det innebär. Fortsätta att hålla ögonen öppna för att se vad för information som kommer från bolaget så jag inte missar något.
Självklart är det lättare för mig att göra det som inte förlorat så mycket. Visst ligger jag -48% i dagsläget men jag förlorade inte ens årslön, inte en månadslön faktiskt inte ens en halv månadslön när raset skedde. För ska jag vara helt ärlig så tror jag många tog snabba beslut i frustration och det är något som aldrig slagit väl ut för mig.
Nu har jag inte orkat läsa igenom vad jag skrev men hoppas att det blev något förståeligt i alla fall, så får vi se vad framtiden ger oss när det gäller Varida.

3 kommentarer:

 1. Amatören!

  Det är aldrig fel att fråga sig: Vem köper jag av? Vem är min motpart?
  Vem finns på andra sidan bordet? Sist när jag köpte Novo Nordisk aktier fick jag verkligen betala dyrt. Det är OK. Jag förväntar mig inte att få något för ingenting.
  Med vänlig hälsning
  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktigaste är väl ändå att inte följa trenderna på aktiebloggarna utan att tänka själv vad det finns för risker och rewards.Se på bonheur, fred olsen och nu vardia.

   Radera
  2. Självklart måste man tänka själv.
   Men ser man något som är intressant så kan man ju inte hålla sig borta bara för att andra har köpt.
   Men det gäller alltid att värdera risken med vinsten. Men det viktigast av allt är att inte skylla på någon annan när det går åt pipan utan acceptera att det var ditt eget beslut att köpa. Även om ägamintid, lundaluppen, aktiefokus eller vem det var som skrev om det så var det ändå du själv som tog beslutet att köpa..

   Radera