torsdag 8 november 2012

Rapport från Securitas

Igår släppte Securitas sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet 2012. Även om inte rapporten var bra så var det i många avseenden bättre än vad analytiker och uppenbarligen även marknaden hade förväntat sig och aktien steg kraftigt under gårdagen. Själv sitter jag på ett långsiktigt innehav i min portfölj och jag har en förhoppning om att utdelningen kommer att ligga kvar på 3 kronor.

En kort sammanfattning är att intäkterna är svagare än väntat samtidigt som den organiska tillväxten fortfarande är usel på grund av den Nordamerikanska marknaden samt Sydeuropa.  Detta har dock kompenserats med genom att marginalerna har blivit bättre.

Man presenterade också ett kostnadsbesparingsprogram som ska spara 70 miljoner årligen från 2013 i affärssegmentet Security Services Ibero-America i Spanien. Kostnaderna för detta kommer vara ungefär 70 miljoner SEK.

Eftersom det framför allt är utdelningen som jag är intresserad av kan jag snabbt se att vinsten per aktie för de första 9 månaderna är 3,11 SEK jämfört med 3,44 SEK för föregående år. Fortsätter det i samma takt resten av året så borde resultatet i runda slängar för helåret stanna på 4,25 SEK (4,75) och en god möjlighet i mina ögon att kunna behålla utdelningen. Men med tanke på ekonomin i stort och presidentval och annat i USA så vet man aldrig vad som händer. Men för tillfället är jag nöjd med mitt innehav i Securitas.

2 kommentarer:

 1. Tittade själv på Securitas tidigare i år. Tyckte att de har en målsättning som de inte kan nå upp till samt den höga goodwillen är en extra risk faktor. Hur tolkar du det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte annat än håll med om att de inte når upp till den målsättningen de har och jag tror till och med det stod i senaste rapporten. Stod att de inte heller skulle göra några förvärv innan de hade uppnått dessa mål men nyligen gjorde de ett förvärv i Argentina så frågan är om de nått upp till dessa mål eller bara så ett bra läge att expandera på.

   Goodwillen är hög och jag kan hålla med om att det är en risk, men jag är beredda att ta den risken då jag tycker Securitas känns bra och stabilt i det långa loppet. Tyvärr så lär den väl stiga mer när fler förvärv görs... Men jag är ingen expert så jag kan ha total fel i mina tankar..

   Radera