lördag 17 november 2012

Utveckling vecka 46

Känns som hela veckan har varit negativ i alla avseenden och både börsen och min portfölj har tappat i värde. OMX Stockholm PI backade med 2,38% och nästan exakt lika mycket backade min portfölj som slutade veckan på minus 2,33%.

Har tyvärr inte kunnat hålla kolla så mycket under veckan på börsen men när jag tittar idag så ser jag att flera bolag både i min portfölj och bolag på min bevakningslista är på nivåer då jag kan tänka mig att köpa. Till och med finns det bolag som är under den nivån som jag har bestämt att jag vill köpa in mig på så under nästa vecka hoppas jag att jag får mod till mig att trycka på köpknappen. Tyvärr lider jag av den sjukdomen som jag förstår att många andra också göra att när börsen är på väg ner och det finns intressanta köplägen så vågar man inte riktigt köpa för det "kan ju bli lite billigare".

Som sagt får jag bara fart så tycker jag att det finns fina aktier till spännande priser både på de nordiska börserna och i USA.

4 kommentarer:

 1. "Tyvärr lider jag av den sjukdomen som jag förstår att många andra också göra att när börsen är på väg ner och det finns intressanta köplägen så vågar man inte riktigt köpa för det "kan ju bli lite billigare"."

  Det är därför du köper i omgångar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller på att intala mig det också. Men jag verkar vara en tjurig fan att övertyga :)

   Radera
 2. Det hjälper att köpa i mindre summor, då känns det lite lättare att köpa i omgångar.

  Det som händer mig är att när jag äntligen känner för att köpa tar det flera dagar att flytta pengar från högränta spar konto till bankkonto, och nu till Avanza konto. Vid den tidpunkten börjar jag jagar aktien som hålla på att gå uppåt och jag vill inte missa tåget...

  Innebär att jag måste har "beredskaps" pengar i mitt Avanza spar konto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både ja och nej, jag vill inte köpa för allt för små summor då courtaget blir så högt per aktie. Men samtidigt så är ju inte 39 SEK som det brukar vara särskilt mycket pengar.

   Själv har jag en del pengar på ett sparkonto på avanza så en hel del skulle jag kunna köpa ganska omgående.

   Radera