söndag 16 december 2012

Utveckling vecka 50

Veckan resultat blev mycket bra efter att Kungsleden steg kraftigt under fredagen när det presenterade nyheten att de sålt sina 50% av bolaget Hemsö till den andre ägaren Tredje AP-fonden samtidigt som de köper loss 15 fastigheter från Hemsös nuvarande bestånd. Alltid kul när en aktie stiger men samtidigt tycker jag att Hemsö sitter på en väldigt spännande och stabil portfölj så jag är lite kluven till försäljningen. Frågan är om Kungsleden är i säljartagen och också väljer att sälja av Nordic Modular och satsa mer på grundverksamhet samtidigt som de skulle kunna få loss ytterligare lite pengar. Vi får se, det sägs att det är många affärer på gång i fastighetsvärlden under slutet av året och vem vet, kanske Kungsleden är inblandad i ytterligare någon större affär som kommer publiceras inom kort.

Portföljen steg ganska kraftigt under veckan framför allt tack vare Kungsleden och uppgången stannade på 2,57% samtidigt som OMX Stockholm PI sjönk med 0,55%.

När det gäller att utöka portföljen finns det lite slantar kvar men just nu vet jag inte exakt vad jag vill köpa. Har tack vare andra bloggare fått upp ögonen för banken Citigroup Inc. Har läst på en hel del och det känns som det är en spännande bank som på några års sikt både kan leverera en bra aktiekurs i kombination med en stabil utdelning. Kanske får bli ett mindre inköp innan jul.
Skulleockså gärna utöka portföljen med ytterligare något fastighetsbolag till exempel Wihlborgs.

2 kommentarer:

 1. Har lite svårt att utläsa något från dina grafer, har tittat på dem både med safari och firefox utan att få någon klarhet i dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar bilderna som ligger högst upp i veckorapporterna så blir det nog tufft för det är inga "riktiga" grafer...
   Är bara "tomma" värden som jag la in för att få en graf att ha som bild till veckorapporterna... :)

   Radera