tisdag 25 december 2012

Utveckling vecka 51

 Blir en liten sen veckorapport denna gången då det varit mycket i helgen. OMX Stockholm PI steg med 0,89% under veckan samtidigt som min portfölj backade med 0,04%. Efter att ha läst ett inlägg på ägamintids blogg så gjorde jag ett mindre inköp i Prospect Capital Corp. Ska försöka kolla ytterligare lite närmare på bolaget efter nyår då det känns som en spännande aktie med en högutdelning. Hittills har jag inte hittat något som gör att jag ångrar mitt köp men jag har samtidigt inte läst på lika mycket som jag brukar innan jag trycker på köp knappen.

Pengarna som ligger på vanligt räntekonto för tillfället gör inte mycket nytta nu när Nordax valde att sänka räntan. Funderar på att köpa Spiltan Räntefond och kanske något räntebevis och på så vis sprida mitt sparande lite. Någon som har någon bra idé? Pengarna måste snabbt gå att plocka ut!

3 kommentarer:

 1. Hittade precis din blogg och ska läsa med stort intresse.

  Men mitt bästa tips är att köpa Avanza Zero, jättesmidigt att bara köpa och sälja. Förutsatt att du tror på börsuppgång såklart.

  SvaraRadera
 2. Hej igen!

  Ursäkta, nu har jag läst lite mer och inser att du har full koll på Avanza Zero. Roligt att läsa din blogg, du har börjat precis som jag gör nu. Ska lusläsa innan jag börjar göra tokiga aktieaffärer- igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tokiga aktieaffärer år jag övertygad om att man alltid kommer göra. Däremot så kan man nog göra dem mer sällan om man försöker lära sig hur det fungerar.
   Lycka till med dina affärer och göra inte som mig och köp en massa chansaktier i oljesvängen det första du gör:)

   Radera