onsdag 21 januari 2015

Hur mycket blev kvar av lönen under hela 2014 samt utgifter för 2014!

2014 gick verkligen upp och ner när vi tittar på hur mycket av våra löner vi kunde spara. Februari och november var riktigt bra månader där vi kunde spara 64,19% respektive 65,78%. April och september var tuffare men framför allt december var riktigt tuff då vi endast kunde lägga undan 11,42% av våra löner. Totalt så sparade vi undan 39,76% av våra totala löner för 2014 vilket är en liten förbättring från 2013 då vi lyckades spara undan 38,41%.
Vi känner oss väldigt nöjda med det och hoppas att vi under 2015 kommer att kunna fortsätta på den inslagna vägen. En liten hjälp under nästa år är att vi haft en del stora poster under året som förhoppningsvis inte kommer tillbaka, till exempel kostnader för bröllop, renoveringar, ett stort möbel inköp och förhoppningsvis ska vi vara friska så vi slipper några längre sjukskrivningar. Samtidigt så kan det nog ersättas av en stor kostnad då vi funderar på att renovera köket under kommande höst.

När det gäller utgifterna så känns de ganska normalt fördelade. Transport ligger lite högre då vi betalade av lånet under hösten. Även huslånet är lite högre då vi gjorde oss av med topplånet i början av året. När vi tittar på utgifterna så kände vi att möbler och kläder blev lite högt. Anledningen till det är det tidigare nämnda möbel inköpet samt inköpet av kläder till bröllopet. Så här känner vi att det inte ska vara några större problem att minska de posterna. Sen jobbar vi också på att minska våra fasta kostnader för huset, en kostnad som kommer minska är internet som förhoppningsvis kommer att halveras under februari/mars i år då vi byter bort vårt ADSL hos Telia och går över och använder fibernätet som vi installerade i höstas.
Mat försöker vi komma tillbaka till gamla vanor och planera och göra matlistor något vi tappade rutinen på under hösten vilket syns väl när man tittar närmare på hur den posten utvecklades under året.
Även övrigt är en kategori som vi ska dyka lite djupare i men ännu så länge har vi inte hunnit med det.

3 kommentarer:

 1. Kul, jag lägger också upp våra kostnader månadsvis och du får gärna jämföra, men vi är sex personer i vår familj. Jag lägger ut faktiska pengar alternativet är väl att lägga ut andel av inkomst. Som det är nu flyter ju referensen, så det ser ut som du blivit duktigare på att hålla nere matkostnaderna om bilen går sönder, typ.

  Eller har jag missat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart nu betalar jag försäkringen för hela året på bilen i januari så då kommer det ju självklart påverka. Det är ju nackdelen med att inte skriva i kronor och ören här.
   Egentligen är det bara jag själv som ser siffrorna samtidigt som får en korrekt bild.
   Har funderat på att skriva ut summorna här både när det gäller detta och portföljen men har inte kommit över den där hemska tröskeln att våga visa hur mycket/lite pengar vi har :)

   Radera
  2. Du avgör ju själv hur mycket du vill dela med dig, men ofta är det väl så att ju mer du ger ju mer kan du få.

   Radera