söndag 4 januari 2015

Inköp Bonheur, D Carnegie & Co samt Berlin IV

Sitter här och sammanfattar december månad och även hela 2014. Går inte fort då det inte blivit några lediga dagar och de dagarna som man är ledig vid jul och nyår har gått till att träffa släkt och vänner samt fortsätta alla våra renoveringsprojekt hemma.


Bonheur
D Carnegie & Co
Strax innan jul så ökade jag mina innehav i Bonheur till kursen 69,75 NOK samt i D Carnegie och Co till 45 SEK. Inköpen är små och jag fortsätter på min nya bana och göra lite mindre inköp oftare tack vare de nya courtagen på Avanza. Känner mig mer bekväm med att sprida ut inköpen och det känns bättre att kunna göra tre mindre inköp än att behöva göra ett stort för att hålla courtaget på en rimlig nivå.

Berlin IV
Tog också in ett nytt bolag i min vanliga aktiedepå. Bolaget som köptes in heter Berlin IV och finns på den danska börsen. Bolaget är ett fastighetsbolag med inriktning på Berlin vilket jag ser som en mycket intressant marknad. Bolaget delar inte ut några pengar i dags läget men har istället gjort återköp. Har haft det på bevakning ett tag men inte kommit till skott riktigt. Nu har jag gjort ett mindre inköp och fortsätter att läsa in mig på bolaget. Bolaget har stigit ganska mycket de senaste åren och inköpet gjordes ganska när högsta noteringen men jag ser ändå en intressant framtid och ser aktien som en krydda. Hade man haft koll på bolaget skulle man köpt under 2010 då kursen var väldigt nedpressad. För tillfället ses bolaget som en "krydda" i portföljen men jag är sugen på att fortsätta öka lite grann efterhand. Jag betalade 2,69 DKK för aktierna.

Ska se om jag kan fortsätta mina sammanställningar och avsluta 2014 inom ett par veckor och börja fokusera på 2015 istället. Ska bli spännande att se vad det nya året har och komma med. Hoppas på lite utdelningshöjningar från några av bolagen i portföljen i alla fall.

2 kommentarer:

 1. Spännande med Berlin IV, men jag blir konfunderad... Är bolaget ett tyskt bolag noterat i Danmark, eller ett Danskt bolag verkasmt i Tyskland?

  Hursomhelst, oavsett vilket så är det lite skumt enligt mig..

  Bra blogg!
  -Samuraimannen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett danskt bolag som är verksamt i Tyskland. De äger fastigheter i Berlin med ca 2500 lägenheter, 250 kommersiella lokaler samt ca 400 parkeringsplatser. Totalt rör det sig om ungefär 200.000 kvm.

   Radera