söndag 25 januari 2015

Sålt Banco Santander

Valde att sälja mitt innehav i Banco Santander nu under veckan. Funderade lite efter att den stora nyheten om nyemission en samt sänkningen av utdelningen. Som jag skrivit innan så känner jag mig inte helt bekväm med bolaget och ekonomin i de länderna där de är verksamma. Sen när de valde att sänka utdelningen kraftigt så känner jag att det finns bolag jag hellre skulle vilja ha i min portfölj så då blev det en försäljning.
Är inte omöjligt att bolaget letar sig in i portföljen någon gång i framtiden men just nu är det långt ifrån den bankaktien jag helst skulle vilja köpa in mig i.

När jag köpte in mig i bolaget i augusti 2013 betalade jag 7,11 USD/aktie och vid försäljningen i veckan fick jag 7,02 USD/aktie. Så det ser inte så skoj ut men tack vare den stärkta dollarn så blev det en bra avkastning en då när man räknar på det och det har också inkommit utdelning både i aktier och pengar under tiden.

Avkastningen exkl utdelning: 19,25%
Avkastning inkl utdelning: 32,8%

Så det är bara att tack utvecklingen i dollarn som rädda denna investeringen. Om vi får se en svagare dollar i framtiden så kommer jag nog lockas mer av den amerikanska marknaden igen om nu inte Degiros inträdde på marknaden öppnar upp dörrarna till en massa andra intressanta dörrar.

Inom kort kommer det en uppdatering på vad jag köpte för pengarna som frigjordes vid försäljningen.

4 kommentarer:

 1. Jag köpte för 5,8 och sålde för 8,23 us dollar, fin förtjänst. Men som allt annat i Spanien ännu en till bubbla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte annat än hålla med Sydeuropa känns inte särskilt stabilt. Men en trevlig förtjänst för din del :)

   Radera
 2. Jag ligger kvar och kan tänka mig att öka. Inget i företagets fundamenta ändrades tycker jag. Jag tycker om att bolaget har en spridning i länder där banksektorn inte är speciellt utbredd, vilket ger tillväxtmöjligheter.

  Men det får inte vara några mer dåliga nyheter under 15 då är jag klar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan mycket väl vara ett bra drag. Själv är jag skeptisk till både Spanien och Brasilien vilket är två viktiga marknader. Däremot så jag mer positiv till förvärvet av GEs nordiska del.

   Alltid svårt att sälja, men just nu känns det som det är andra bolag jag heller lägger mina surt förvärvade pengar i.
   Men med tanke på mina tidigare försäljningar av Peab, Loomis, Securitas, SAAB m.fl. så säljer jag nog i fel läge igen :)

   Radera