söndag 17 januari 2016

Hur mycket av lönen blev kvar 2015?

Gick snabbt igenom hur det gick för oss 2015 när det gällde sparkvoten. Och både jag och frun känner oss nöjda med att vi kunde lägga undan 56,32% av lönen under 2015. Lägger vi till alla våra inkomster som räntor, utdelningar m.m. så lyckades vi spara undan 58,53% av den totala inkomsten. Och detta egentligen utan någon större ansträngning.
Vi bor i hus, vi har bil, vi snålar inte på maten eller något annat. Men vi prioritera och framför allt gör vi det utan att behöva tänka på det. Och alla dessa små grejor gör att det blir massor av pengar över. Totalt blev det cirka 344 000 SEK som antingen har investerats på börsen, lagts undan på sparkontot, amorterats på huset med eller plockats ut för att göra större saker på huset.
Det plockas inte ut några pengar för vanliga renoveringar som tapetsering och liknande men till större projekt som när vi bytte ytterdörren, putsade om garaget och betalade det nya köket så tog vi pengar i bufferten och använde det till det som den är till för.

Det har varit ett kanon år för oss ekonomiskt så det blir nog tufft att nå upp till det under 2016 men vi ska göra vårt bästa för att åtminstone nå ett resultat vi kan känna oss nöjda med. Framför allt så kommer vi förhoppningsvis inte behöva göra så mycket större saker på huset när vi är klara med köket vilket ökar våra möjligheter att antingen amortera mer eller investera mer när buffert konto börjar bli för stort. Men det blir en senare fråga att fundera över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar