lördag 27 oktober 2012

Rapport från Kungsleden för Q3 2012

Den 25 oktober släppte Kungsleden sin delårsrapport för tredje kvartalet 2012. Återigen var det inte någon särskilt munter läsning som kom alla aktieägare till handa. Ytterligare en gång blir man chockad när man läser att bolaget kan drabbas av ännu fler förluster när det gäller olika skattetvister som bolaget har med Skatteverket. När jag läste förra rapporten (för kvartal 2, 2012) tyckte jag det kändes som de hade lagt alla kort på bordet och att man skulle slippa fler överraskningar. Denna gång skriver de i alla fall att de tagit fram ett "worst case" som innebär att det sämsta möjliga utfallet skulle innebära ett minus på nästa 3,1 miljarder utöver de reserveringar som redan är gjorde på strax över en miljard. Ingen rolig läsning när man trodde att det skulle ha lugnat ner sig lite.

Tyvärr meddelar bolaget att de inte kommer att dela ut något för 2012. Kan inte säga att jag tycker det är fel med tanke på situationen utan det är nog snarare ett bra beslut i det långa loppet från bolagets ledning. Däremot börjar mitt förtroende för ledningen i bolaget gnagas ganska kraftigt i kanten då det känns som de sitter inne med information in i det längst istället för att lägga alla korten på bordet. Nu hoppas jag verkligen att det är ett "worst case"-scenario på riktigt och att det inte visar sig att de har "missat" något vid nästa rapport för då är jag tveksam till om det finns någon som har förtroendet kvar för ledningen.

Får dock erkänna att jag sitter på tankarna och öka i Kungsleden då jag inte det långa loppet trots allt tror att bolaget kommer att kunna erbjuda mig en bra avkastning. Frågan är bara till vilket pris man vill gå in. Var när att lägga in en köporder på 30 SEK igår men valda att avvakta för att sätta mig in lite mer i situationen under helgen. Finns mycket information att läsa bland annat från många erfarna och duktiga bloggare, en som säkert många känner till är lundaluppen (Kungsleden vs. Skatteverket) som skrivit ett intressant inlägg om situationen. Bland annat så uppmärksammade han mig på att anledningen till att reserveringarna sjunkit är att man under oktober inte fick prövningstillstånd i två skattemål och därmed blev tvungna att realisera förlusterna i dessa mål.

Vad tror ni om Kungsledens framtid? Skulle ni kunna tänka er att köpa aktier i bolaget i dagsläget och i så fall till vilket pris? Eller har ni några andra åsikter om bolaget så bara fyll på med dem här under...

2 kommentarer:

 1. Vid 25:- med en säkerhetsmarginal om 20% ger 20:- eller lägre.
  Men ingenting är ju 100% säkert här i världen - så det finns ingen anledning att gå "all-in" eller använda sig av belåning/leverage

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle aldrig gå all-in och bara chansa är inte min grej, tror heller aldrig jag kommer låna för att investera i aktier.
   Jag har räknat lite på det och trillar det ner runt 27-29 SEK så är jag intresserad av att öka lite och skulle det sjunka ner mot 25 skulle jag kunna öka lite till. Men den sista veckan har det ju stigit så jag får se om jag får chansen att öka någon gång senare.

   Radera