lördag 13 oktober 2012

Utveckling vecka 41

Det blev ingen rolig vecka för utvecklingen tack vare KappAhls bottennapp. Portföljen tappade hela 9,13% i värde samtidig som OMX Stockholm PI backade med 3,08%.

Några kronor fattigare blev man men ytterligare en erfarenhet rikare. Ni som har följt bloggen vet att jag köpte KappAhl precis när jag började med aktier efter ett tips. Ganska snabbt insåg jag att det inte var något bolag för mig men valde ändå att sitta kvar med det och hoppas på en vändning.
Eftermiddagen innan rapporten satt jag med fingret på säljknappen med helt rätt tankar, kan man se i efterhand. Dvs jag har en kurs uppgång på 10% i ett bolag jag inte tror på och vet kommer med en rapport som kan visa precis vad som helst. Men istället för att ta hem vinsten och investera i ett bolag jag har förtroende för så började dollartecknen att lysa i ögonen med tankarna om det blir en bra rapport kan jag sälja med ytterligare lite vinst.
Som tur väl är så är man ingen storinvesterare ännu så det är inte så många kronor och ören som försvunnit men förhoppningsvis har man lärt sig en läxa inför framtiden och inte drömma sig bort och tro att man ska göra stora vinster varje gång.

Så frågan man ställer sig är. Vad kommer jag att göra med mitt innehav i KappAhl nu? Jag ska till och börja med att vänta in informationen om den planerade nyemissionen. Sen efter det får jag sätta mig ner i lugn och ro och utvärdera vad jag tror om KappAhls framtid. Förhoppningsvis har jag lärt mig att titta på det med lite striktare ögon och helt enkelt sälja om jag inte tror på en vändning istället för att hoppas på mer.

2 kommentarer:

  1. Sälj av innehavet i omgångar för att minska förlusterna och då kunna komma ut mer helskinnad så att säga.

    SvaraRadera