söndag 21 april 2013

Utdelningar

Under gårdagen så kom det in utdelning från både Fortum och Prospect Capital Corp. Utdelningen från Fortum stannade på 8,52 SEK per aktie och sen drogs källskatten på 15% som jag hoppas få tillbaka vid kommande deklaration.
Prospect Captials utdelning stannade på ungefär samma som tidigare vilket innebär 0,71 SEK per aktie för månaden.

Kassan börjar växa ordentligt nu och faktiskt så börjar jag hittat lite aktier som jag är intresserad av. Bland annat Millicom, Telia och Apple håller jag ögonen på. Har svårt att få grepp om Apple bara och vad de är på väg, Telia och Millicom tycker jag är lättare att förstå sig på. Kanske beror det på att jag aldrig själv har haft någon Iphone eller liknande.

4 kommentarer:

 1. Hej, jag har också bl. a. Fortum och en del andra utländska bolag i min ISK.
  Vet du möjligtvis om man måste göra avdraget i dekl. för att få tillbaka källskatten eller kan man luta sig tillbaka och låta banken sköta detta automatiskt?, dock har jag förstått att man isf får vänta nåt år eller två extra.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ingen utdelning ISKn förra året så jag vet inte. Men skatten som dras för utdelningen detta året ska jag kvitta mot avgiften vid deklarationen nästa år som jag förstått det hela. Men jag har inte satt mig in i det riktigt än då jag inte varit i behov av att lära mig det än.

   Radera
 2. Gillar också Fortum. Här läser du varför:

  http://www.finafinanser.blogspot.dk/2013/04/fortums-kassaflode.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett mycket intressant inlägg.. Tack för länken.

   Radera