lördag 18 januari 2014

Har svårt att sätta mål...

Har suttit sen jul och funderat vad jag skulle sätta för mål för 2014. Kände mig mig inspirerad av alla andra bloggare som hade så bra och spännande mål. Men själv kan jag inte riktigt bestämma mig. Känns som om att det kan hända så mycket under 2014 och att det är så många viktiga beslut som kommer tas så det är svårt att sätta några mål som känns rimliga.

Tänkte först sätta ett mål om att betala av topplånet men det kändes ganska meningslöst då vi redan hade bestämt oss för att göra det och enda anledningen till att det inte gjordes innan jul var att jag inte fick tag i damen på banken. Så även om det var ett mål så var det egentligen redan uppfyllt.

Att sett ett mål på hur många procent av lönen vi ska spara känns inte heller bra. Känslan är att det är ganska osäkert på mitt jobb för tillfället och jag är inte alls säker på att jag har något jobb till sommaren. Utöver det är det så svårt att sätta ett relevant mål här, med tanke på hur mycket vi skulle kunna göra på huset om vi känner för det så skulle vi lika väl kunna spendera mer än vi får in lik väl skulle vi kunna skjuta på alla investeringar och spara massor av pengar.

Sätta ett mål för hur mycket portföljen ska stiga i värde känns inte heller rätt. Jag vill inte sätta ett mål så jag känner mig pressad att göra snabba affärer jag inte tror på för att uppnå mitt mål.

Så jag struntar i alla mål som rör hur mycket som ska sparas eller hur mycket vi ska dra in. Mitt mål för 2014 är att lära mig mer om aktier och investeringar samtidigt som vi fortsätter att jobba för en sund ekonomi här hemma men inte glömma bort att leva.
Vi ska helt enkelt bli bättre på att spendera pengar, 2013 handlade bara om sparande och att hålla igen på utgifterna. 2014 ska fortsätta i samma anda men samtidigt så ska vi bli bättre på att hitta på saker och även någon gång ibland unna oss något vi vill ha men kanske egentligen inte behöver.

2 kommentarer:

  1. Tycker det var en bra målsättning för 2014

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får hålla med. Blir mer och mer nöjd med dem när de får sjunka in :)

      Radera