måndag 6 januari 2014

Hur mycket av lönen blev kvar i December?

Blev ytterligare en riktigt bra månad på denna front. Trots att inkomsterna var betydligt mycket lägre än föregående månad så lyckades vi spara mer pengar denna månad på något sätt. Det trots att det var december och det gick en hel del slantar till presenter och framför allt till bensin för att kunna ta sig till alla kallas. Däremot så var de väldigt få fastutgifter som kom. Och redan nästa månad så dyker det upp en elräkning för två månader samt att lånen på huset har betalats nu i början av augusti. I fortsättningen kommer det dock komma en räkning i månad på elen vilket mitt sinne tycker om då jag hellre betalar lite mindre ofta än får en jätteräkning med längre mellanrum.

För första gången på länge så la vi inte heller några pengar alls på material att renoverar huset med och vi hade heller inga utgifter på möbler vilket gjorde en avsevärd skillnad på utgifterna.

Totalt under månaden sparade vi 54,24% av våra löner. Vilket är det bästa resultatet sen vi började med vår gemensamma ekonomi i juni.

Sedan juni så har jag och min sambo sparat i snitt 38,41% av våra löner trots att det spenderats ganska friskt på framför allt renoveringar och möbler. Vi är långt ifrån klara med huset men nu är det mer större saker som vi planera att göra och inte så mycket små renoveringar och även i möbel väg har vi börjat få till det så det inte ser het tomt ut. Kan nog inte rekommendera någon att flytta från en liten etta till ett hus om man inte kan leva med att det ser lite tomt ut i början.

3 kommentarer:

 1. Starkt att kunna spara så mycket.. Snyggt jobbat.
  Har gjort samma resa under 2013. Flytt från en etta på 23kvm till hus på 114kvm, dock så dubblades boendekostnaden.
  Lycka till under 2014
  Mvh Aktienybörjaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att våra boendekostnader också dubblades om inte mer. Ska man sen räkna in renoveringarna så blir det inga vidare siffror längre. :)

   Radera
  2. Och lycka till själv under 2014

   Radera