tisdag 3 juni 2014

Läckande termostat

Stod i sovrummet igår kväll och fick syn på att termostaten inte stod i rätt läge och fick för mig att vrida den dit den "ska" stå. Men det fick man ångra. Efter en att ha vridit på den så började det droppa, inte värre än så tänkte jag och vred tillbaka den. Då började det rinna. Handdukar och hinkar flög fram och full panik, då försökte jag dra fast muttern. Då rann det fortare.
Kastade mig ner i källaren medan sambon försökte fånga upp allt vatten, stängde av värmepumpen och upp igen. Det rinner fortfarande och nu börjar man bli rejält uppjagad men då slog snilleblixten till och jag flög ner för trappan igen och släppte trycket i värmesystemet och det slutade rinna. En underbar känsla må jag säga.
Så här såg termostaten ut även om denna sitter i rummet bredvid.
Så idag skulle ändå min far komma på besök och hjälpa till att slänga skräp och tack vare detta fick vi lite mer att göra. En runda till VVS-firman i byn och ett inköp av lite nya prylar och efter lite pysslande med att få loss och tillbaka allt samt fylla på värmesystemet med vatten igen så såg det ut som under:
Den nya termostaten på plats och allt i drift igen.
Inte en droppe vatten efter flera timmar så allt ser bra ut. Blev en runda till för att köpa en extra termostat med ratt och lägga på hyllan. Går det sönder en långhelg mitt i vintern så vill jag inte behöva ringa VVS-jouren eller vara utan värmesystem flera dagar bara för att jag inte har grejer.

För er som undrar så betalade jag 270 SEK för en komplett uppsättning. Och för 270 kronor så var det helt klart värt att köpa en extra. Mycket möjligt att man kan köpa det billigare någon annanstans eller beställa det men frågan är om det inte är lika bra att anlita den lokala firman för inköp så den finns kvar den dagen man behöver den.

2 kommentarer:

 1. Vad jag kan se är 270:- tvärtom väldigt billigt, t.o.m. svårt att komma under det på nätet.

  Själv brukar jag värdera butiker på följande sätt.
  Får jag bra hjälp?
  Om ja: Värt 1h = ~350:-
  Kan jag få med mig sakerna hem direkt om jag behöver det?
  Om ja: värt ~50-100% extra på priset

  Jag köper själv det mesta på nätet, men går jag till en butik förväntar jag mig yrkesman och inte en säljare

  SvaraRadera