fredag 8 februari 2013

Har köpt hus...

Har varit lite mycket på kort tid så jag har inte hunnit skriva något här. Vi har nu köpt ett hus samtidigt som jag haft en riktigt jobbig jourvecka på jobbet. Det gick undan när vi väl hittade huset vi ville ha. En snabb summering:
31 januari: Huset kommer ut på Hemnet och vi kontaktar mäklaren via mejl.
1 februari: Mäklaren svarar på mejlet och jag ringer upp och får en förhandsvisning på måndagen.
4 februari: Vi är på visningen och fastnar ordentligt för huset.
5 februari: Vi lägger ett bud på ca 5% över utgångsbudet runt nio på morgonen och klockan 11 får vi besked från mäklaren att säljaren har accepterat buda. 15.30 på eftermiddagen är det möte och kontraktet skrivs på med en besiktningsklausul.
6 februari: Besiktning sker och precis de sakerna vi misstänkte fanns med på pappret och inget som vi inte hade räknar med tillkom. Det enda stora som måste göras omgående är taket som är slitet och det var inte så svårt att räkna ut med tanke på att det är nästan 50 år gammalt och aldrig något gjort med.

Så nu är det bara handpenningen som ska betalas in senast måndag sen är allt klappat och klart. Nuvarande ägare får tillgång till sin nya bostad den 1 mars och vi kommer få tillträde till huset senast den 1 maj. Nuvarande ägare tror och hoppas att de kommer vara utflyttade i början av april så nu håller vi tummarna för att vi får flytta från vår lilla etta så fort som möjligt.

Var skönt att vi han med denna gången. För ett tag sen var det ett hus i samma område till salu som vi inte han med på då det såldes innan visning redan dagen efter att det kom ut, men denna gång var vi på tårna och hittade det rätta huset.

Ikväll eller imorgon ska jag försöka titta lite på de företagen i min portfölj som lämnat rapport under veckan. Så ska se om jag kan fixa ihop något kort inlägg med en liten sammanfattning om mina tankar.

5 kommentarer:

 1. Grattis till köpet! Köpa hus är ett stort steg och nu är det avklarat ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,det är ett enormt steg som kommer påverka ekonomin massor. Och troligen även bloggen då det kommer bli en hel del skrivande om kostnader och tankar om huset kan jag tänka mig.

   Radera
 2. Grattis!

  Så länge allt inte är 100% klart måste jag ändå tipsa om följande länk:http://www.omboende.se/sv/Kopa1/Kopa-hus/

  Mvh
  Gustav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken. Tror jag har varit inne där någon gång innan. Köpte faktiskt en bok också som var bra.. Tror den hete "Köpa hus - .?.?.?." men jag är inte säker på namnet i vilket fall som var den värd pengarna!

   Radera
 3. Vad roligt! Hoppas ni kommer trivas bra i ert nya hus!
  Om du vill får du gärna gå in på vår hemsida. På de kan du läsa mer om ägande av hus, vad som kan vara bra att tänka på och så vidare. Även försäkringsbitar osv. Det är ingen reklamsida så det är värt ett klick!
  Lycka till i huset:)

  SvaraRadera