söndag 13 januari 2013

Chansportföljen

Min chansportfölj är en liten del av mina investeringar där jag har investerat i bolag i hopp om att det ska lyckas med något som får dem att rusa till oanade höjder. Hittills är det bara tre bolag som ingått i denna portfölj och samtliga finns kvar om än med ganska skilda resultat. Samtliga är oljebolag med verksamhet i olika delar av världen och min förhoppning när det köptes in var självklart att de någon gång ska hitta en stor mängd olja som får deras kurser att rusa.

I portföljen finns följande bolag:
Ett bolag som är verksamt i USA. Hade sin topp under 2006-2007 då kursen var uppe och vände närmare 35 SEK. Idag handlas aktien för cirka 70 öre efter en liten rusning under slutet av denna vecka. I dags läget ligger jag ca 46% minus på min investering. Ingen lysande investering ännu så länge men drömmen lever vidare.
Bolaget är verksamt nere i Kurdistan och har gjort en hel del intressanta fynd under sina provborrningar och förhoppningsvis kommer det snart bra information som får kursen att lyfta igen. I dags läget ligger jag ca 25% plus på denna investering. Ett lyft på strax över 0,5 SEK skulle göra att hela min chansportfölj skulle ligga på +/-0.
Som tur väl bara en liten investering i detta bolag. I dags läget ligger jag nästan 90% minus. Nu är det nyemission i bolag vet inte riktigt om jag ska delta eller ej. Förtroendet är inte direkt på topp för bolaget men samtidigt rör det sig om en ytterst liten summa för att täcka min andel av emissionen. Men troligen avstår jag och säljer mina teckningsrätter det skulle räcka till ett par pizzor i alla fall även om courtaget skulle äta upp en stor del av summan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Egentligen är det nog ingen smart idé att satsa pengar i denna typ av bolag som troligen de flesta gånger aldrig hittar det som de söker. Men trots att jag vet om det, så är den där känslan av spänning helt oslagbar. Det är lite som att spela på oddset för 20 SEK och få ett odds x antal hundra gånger pengarna, man vet att man med största sannolikhet aldrig kommer vinna (har inte lyckats på snart 10 år i alla fall…) men ändå så lägger man in en peng där någon gång varje vecka/månad och hoppas på det bästa.

I dags läget har jag i alla fall bestämt mig för att inte investera mer i denna typ av bolag utan istället fortsätta att bygga upp min vanliga portfölj istället. Men jag är ändå ganska säker att jag någon gång i framtiden kommer göra precis som jag gör på oddset och gå i mot mina principer och investera några kronor bara för att få den där känslan...

4 kommentarer:

 1. Själv äger jag G5 Entertainment i min chansportfölj, även Pricer och Aerocrine ligger där men båda ser jag som mer stabila bolag som någon dag i framtiden ska ta en plats "bas-portföljen".

  Pa Resources skulle jag inte ens ta i med tång! =P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag hade varit lite mer påläst och intresserad när jag gjorde dessa båda inköp så hade troligen varken PA eller Ginger Oil köpts.
   Finns kanske en orsak till att jag inte är särskilt intresserad av deras nyemission.

   Skulle helt klart säga att dina bolag känns betydligt mycket bättre och stabilare än de som finns i min...

   Radera
 2. Ser man dessa investeringar som lottsedlar så kan man ju satsa en slant. Kan räcka att en går riktigt bra för att betala flera som går dåligt.

  Själv köpte jag lite teckningsrätter i PA Resources och får därmed ett aktiepris på 12 öre. Min förhoppning är att kursen ska dubblas efter nyemissionen. Återstår att se om det blir så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis en träff och det kan bli riktigt skoj. Lite bättre in pris än mig på PA då.. Jag ligger runt 1,30 tror jag det är..

   Radera