fredag 25 januari 2013

Fortum rasar!

 
Fortum rasade kraftigt igår kommer inte ihåg exakt hur mycket men var nog i alla fall 2%. Idag vid öppning så fortsatte raset när jag började skriva detta inlägget så hade Fortum rasat med 3% på mindre än 30 minuter.
Vad beror det på?
Jag kan nämligen inte hitta någon som helst information som kan förklara varför Fortum helt plötsligt skulle rasa så kraftigt. Känns lite oroväckande att bolaget ska lämna sitt bokslut om mindre än en vecka. Kan det vara så att det finns en läcka och att Fortum gör sämre vinst och kommer få sänka utdelningen eller är det ytterligare en skattesmäll som är på gång, kan det vara så att några lagar som påverkar Fortum kommer att ändras och detta har läckt ut?

Eller är folk bara nervösa och det i självaverket är ett perfekt köpläge och aktien kommer skutta upp igen så fort bokslutet är lämnat den 31 januari?

Jag vet inte men skulle bra gärna vilja veta vad det är som händer. Är det någon som vet något eller sätt någon artikel länka gärna dit eller skriv en kommentar så ska jag fortsätta att gräva och se vad jag kan hitta.

(Lagom till jag skrivit klart detta inlägget så har aktien stigit lite igen och ligger just nu på -2,30%)

4 kommentarer:

 1. Marknaden tror inte att Fortums naturgasinvesteringar i Rysslands kommer att ge någon "överavkastning" s.a.s ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det skulle marknaden har kommit på 7 vecka innan bokslut? Jag tror snarare det är någon som läckt något..

   Radera
 2. Jag tycker att det är för nära rapporten för att vara en sammanträffande. Någon vet någonting. Därför köpa jag inte. Tycker samma sak hänt med Apple. Kursras innan sen kommer rapporten och de som inte visste sälja av, men för sent.

  Om lagarna vet jag bara om "wind fall" lagen men vet inte om det har verkligen gått genom, dvs skulle stora finska bolag tjäna riktigt stora vinster, då skattas de automatiskt högre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte annat än håll med. Känns helt klart som någon vet något. Men jag tror ändå Fortum är en bra investering i det långa loppet. Men jag vågar inte öka innan bokslutet har kommit.

   Radera