lördag 26 januari 2013

Då var flytten från depå till ISK klar

Nu är mina aktier överflyttade från min vanliga depå till min ISK. Måste säga att det först och främst var riktigt smidigt och jag kan inte vara annat än nöjd med Avanzas kundtjänst där jag hittills alltid tycker att man får snabb och bra hjälp. Det ser fortfarande lite lustigt ut då aktierna också ligger kvar i min depå och värdet på mitt totala sparande har stigit men det förvarnade de om, så i början av nästa vecka har det säkert löst sig.

Det ende tråkig är att inköpskostnaderna inte stämmer längre eftersom det räknades som en försäljning. Skillnaderna blev följande:

Företag - Gamla Inköpskostnaden - Nya Inköpskostnaden
Bilia - 96,05 SEK = 112,5 SEK
Fortum - 114,91 SEK = 115,78 SEK
Kungsleden - 41,96 SEK = 38,20 SEK
Peab - 35,78 SEK = 32,97 SEK

Samtidigt så har jag "rätt" inköpskostnad in mina egna dokument så det spelar mindre roll vad Avanza visar. Det går ju inte heller kvitta vinster och förluster i ISK så inköpskostnaden är ju av mindre betydelse då. Och den totala ändringen i inköpskostnad när man slår ihop allt blir +144 SEK så det får anses försumbart.

4 kommentarer:

 1. Jag har också aktier i depån men tycker att en flytt blir förvirrande. Gillar inte att se en massa röda siffror i min portfölj. Jag väntar och bara säljer av dem vid rätt tillfälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken är att sitta väldigt långt i Fortum, Peab och Kungsleden framför allt och då tror jag det kommer gynna mig med skattereglerna som gäller i ISKn i dags läget i alla fall.

   Radera
  2. Booban,

   såvitt jag kan se finns det en flik hos Avanza benämnd " Ändra inköpskostnad "

   Under vilken det står:
   "
   Värdepapper som du för över till och från oss från en annan bank får 0 kronor i inköpskostnad (ibland även kallat anskaffningskostnad eller anskaffningsvärde). Här nedanför kan du ändra inköpsskostnaden på de insättningar respektive uttag du har gjort. De ändringar du gör här får sedan genomslag på din Kontoöversikt och i Avanza Banks K4-/K11-underlag. Dina ändringar påverkar däremot inte historiska transaktioner, Excel- och SPCS-filer. Observera att ändringarna syns på din Kontoöversikt först dagen efter det att du har gjort dem.
   "

   Se själv:

   https://www.avanza.se/aza/depa/deklaration/anskaffning_andra.jsp

   Varför tycker du att det är förvirrande?

   Radera
  3. Jag tänkte jag skulle gjort det när jag flyttade från depå till ISK inom Avanza men det fungerar inte.
   Som jag tolkar det går det endast att ändra på väderpapper som är flyttade från en annan bank till Avanza.
   Jag kan ha fel men det är så jag tolkar det.

   Radera