fredag 18 januari 2013

Flytta från aktiedepå till ISK

Sitter här och funderar på om jag skulle flytta några eller alla av de innehaven jag har i min aktiedepå i Avanza till mitt ISK-konto istället. I dags läget är det 4 aktier som finns i min depå. Det är Bilia, Fortum, Kungsleden och Peab.
Om jag kvittar vinsterna med förlusterna så stannar jag på -156 SEK. Det är ju mer eller mindre noll kan man säga. Eftersom skatten på utdelningen är på 30% i depån och 0% på ISKn så tycker jag det känns som jag borde tjäna på att flytta över aktierna dit. Det mesta tyder på att tre av bolagen kommer lämna en helt okej utdelning. Det enda bolaget som sagt att de inte kommer dela ut några pengar är Kungsleden men detta kommunicerades innan flera stora försäljningar skedde i december så man kan ju aldrig vara helt säker.

Det utgår ju inte heller något courtage som jag tolkat det på Avanzas hemsida och eftersom jag inte gjort några vinster så kommer jag inte heller behöva att betala någon skatt för att jag flytta dem.
Ni som har mer koll tänker jag fel?
Är det någon avgift jag missat?

3 kommentarer:

 1. Intressant. Jag har samma funderingar inom Avanza. Behöver dock kalkylera med, vid eventuell förflyttning till ISK, reavinster i storleken 10% till 490% i förhållande till anskaffningsvärdena på mina aktier eller fonder.
  Räknar på 2 olika scenarion:

  1)Nuvarande skatteregler för ISK kommer att bestå under 10 år med små skillnader.

  2)De förmånliga skattereglerna för ISK försämras
  påtagligt (vanligt förlopp efter att nya förmåner införts, ett slags smekmånad i början)

  Sitter nuvarande regeringen kvar lutar det åt det första scenariot, annars inte.

  Jag har inget bra svar, men jag tror risken för dig, som inte har reavinster, är minimal att emigrera till det sköna, varma ISK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite min tanke också. Eftersom jag ändå inte har någon vinstskatt att tala om så känns det som jag lika väl kan flytta allt. Ändras reglerna på något sätt så får jag helt enkelt utvärdera det då...

   Radera
  2. En viktig variabel, förutom politiska hänsyn, är naturligtvis statslåneräntan.

   Radera