fredag 10 augusti 2012

Inköp av Securitas

Köpt en liten post i Securitas idag till min ISK. Tycker det känns som ett ganska bra pris och min förhoppning är att Securitas fortsätter att vara stabilt med sin utdelning på 3 SEK. Självklart är det en chansning då senaste rapporten inte var något vidare och företaget har bekymmer på både i USA och Spanien.

Men jag tror att det kommer att lösa sig och när ekonomin lugnar sig i världen så kommer Securitas komma tillbaka och fortsätta växa genom förvärv. Och klarar företaget bara att fortsätta ligga kvar med sin utdelning så ser jag det som en bra och långsiktigt investering men samtidigt är jag redo att släppa aktien om den nu skulle rasa ner igen efter tillexempel nästa rapport.

Är det någon mer som sitter med aktier i Securitas? Och vad tror ni om företagets framtid?

4 kommentarer:

 1. Hur mycket har du beräknat Securitas 'intrinsic value' till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig räknat på "intrinsic value" och har inte koll på exakt hur man får fram det heller... (du får gärna förklara)
   Vad har du fått fram för värde? Och i vilken omfattning tar du hänsyn till det när du investerar?

   Radera
 2. Intrinsic value är det Graham pratar om som "riktig värdering" av ett företag. Det handlar om att man bedömer företagets tillgångar, kassa, utdelning, ledning m.m och gör en bedömning av vad man tycker är ett bra pris att betala för ett bolag.

  Nu ska man inte hänga upp på det utan man ska själv utveckla sin investeringsteknik och satsa på en egen filosofi. Jag har själv kikat på securitas men jag tycker att deras rörelsemarginal är på tok för låg, i samma nivå som en livsmedelsbutik, soliditeten är för dålig vilket gör bolaget känsligt vid dåliga tider och att deras kortfristiga skulder är större än omsättningstillgångarna vilket kan bli ett problem inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Då är jag med på vad det är. Får nog ta och läsa på det lite noggrannare kan vara något där som man kanske ska ha med när man analysera bolag...

   Radera