torsdag 2 augusti 2012

Jag blir kvar i Bilia

Efter mycket funderande fram och tillbaka så har jag bestämt mig för att sitta lugnt i båten och behålla mina aktier i Bilia. Troligen kommer kursen fortsätta och pendla upp och ner och det skulle inte förvåna mig om den rasar lite efter nästa rapport också.

Men någon gång kommer ju bilförsäljningen att återhämta sig och när det ökar så tror i alla fall jag att Bilia kommer få en ny skjuts uppåt mot högre höjer. Sen tycker jag att direktavkastningen har varit helt okej de senaste åren utom 2008 då det inte blev någon avkastningen men då kunde man istället köpa aktien för 16 SEK. Så det var synd att man inte gjorde det och sålde den vid toppen på 140 SEK.

Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att sitta lugn i båten så det känns bra att inte behöver oroa sig för det. Frågan är bara om det kommer bära eller brista....

4 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att se vad nästa utdelning hamnar på. Finns det någon prognos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett någon än.
   Men det lär ju bli en rejäl sänkning.
   Resultat per aktie första halvåret 2012 3,40 jämfört med 2011 då det var 10,10. Och det är framför allt andra kvartalet som är mycket sämre 2012 än 2011.

   Radera
 2. Hmm okey. Men börjar bli en trevlig värdering på bolaget nu. Lär studsa upp rejält när konjunkturen vänder. Ska kolla upp bolaget och kanske köpa mig en liten post.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är ju bara när det vänder. Går man in i Bilia får man räkna med kraftiga svängningar både i aktiekursen och utdelningen beroende på konjunkturen och gillar man inte det så får man välja ett annat bolag...

   Radera